keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Hullun huvitJaan nyt tämän höpötyksen, jos tänne eksyy joku yhtä hullu kuin me ja joku joka kaipailee kevätveneilyajatuksia. Kuvittelemme edelleenkin viettävämme pääsiäisen Apollossa. Aikainen lasku aiheuttaa kaikenlaisia pähkinöitä purtavaksi ja yksi niistä on tankkausasema.

Kuva ei liity tapaukseen

Skiffer on nykyään SeaPointin asema ja sen automaatit ovat jo auki. Muita palveluita ei vielä ole tarjolla. Tervasaaren kannaksen HMVK:n satamasta saa myös SeaPointin toimittamana dieseliä. Joskin nyt lukija tai joku lähetin oli rikki ja pojat sitä yrittävät korjata. HMVK olisi meille kivempi tankkauspaikka, mutta jos vika ei korjaannu niin ei tuo Skifferkään ongelma ole. Tosin Kaivarin "kuja" on katkaistu Uunisaaren kohdalta kävelysillalla, joten joudumme kiertämään koko liuskan  päästäksemme länsipuolelta Skifferille. No ei tuo mikään ongelma ole, mutta huomionarvoinen seikka kuitenkin.


Sitten tarvitsisimme makeaa vettä ja sen saamista en ole vielä onnistunut ratkaisemaan. Juomavesi voidaan tuoda tonkissa, mutta käyttövesikin olisi kiva, sillä ei noita tonkkia nyt niin pirukseltaan viitsisi kyytiin ottaa. Olen kuitenkin luottavainen ja kuvittelen ratkaisevan tämän. Meidän kotisatama on siis kiinni ja aukeaa vasta pöyristyttävän myöhään eli vappuna. HMVK avaa satamansa virallisesti noin ja suunnilleen 11.4.15 (kannattaa tarkistaa, jos varma tieto on tarpeen). Ja järkikin sen sanoo, ettei mikään satama tällaisilla keleillä vesipiuhoja laitureille vetele.


Vesipähkimisen lisäksi vessa tuottaa ongelmaa. Onhan veneessä vessa, mutta sitä täytyy käyttää säästeliäästi ettei täyty ennen aikaisesti. Viime vuonna taisimme löytää ensimmäisen toimivan septin tyhjennyspisteen toukokuun lopulla. Katajanokan lähistöllä on useita tyhjennyspisteitä ainakin SMK, HMVK, Kupolisatama (en tiedä oikeaa nimeä), Suomenlinna ja Suomenlinnan viereinen satama, Skiffer ja Uunisaari. Joko koko kojetta ei ollut kytketty tai sitten putket oli paikallaan, mutta sähkö puuttui, jossain ei ollut imua ollenkaan jne. Aika turhauttavaa monellakin tapaa. Myöhäiseen septin tyhjennyspisteiden avaamiseen on siis syytä varautua. Saarissahan pääsee käymään huusseissa, mutta kaupunkialueella satamien ollessa kiinni ei auta kuin käyttää Apollon toilettia. Nooo, ei tämäkään niin suuri ongelma ole, että se "fiilistä" pilaisi.

Kuva kaudelta 2013
Olen myös soitellut ja meilaillut erinäisiin paikkoihin ja kaikki on vielä sulki. Ei yllätä, lähinnä kokeilin kepillä jäätä. Porvoosta kyselin mm. onko joki sula. Ja sainkin nopeasti ystävällisen vastauksen, että joki on sula, mutta satama kiinni. Eivät pysty tarjoamaan sähköä, vessaa eikä suihkua, kun vasta sataman auettua eli 15.5. Sain vielä erikseen viestiä, että vierasvenelaituri oli uitettu paikalleen eli ainakin kiinnittäytymispaikka löytyisi. Olin tyytyväinen palveluun, vaikka tavallaan en palvelu saanut (heh).
Yritin myös soittaa Kaunissaaren ja jos joku olisi erehtynyt vastaamaan olisin anellut erikoiskohtelua ja saunomismahdollisuutta, Kukaan ei vastannut, koska varausajat alkavat 7.4 ja kausi 8.5. Yrittänyt ei laiteta, joskaan siitä ei nyt tällä kerralla ollutkaan apua. Sitten keksin, että Tallholmenin saunaan pitäisi päästä ympäri vuoden eli sitä lähdemme katsastamaan, jos vesille lähdemme ja tuuli siihen saareen nähden on suotuisa.


Eli summasummarum, dieseliä HMVK:lta tai Skifferistä, vettä taivaalta(?), sähköä aggrekaatista, vessa -> pidätä saareen asti. Eli huoli pois ja ongelmat ratkaistu!
Nyt on enää yksi jättimäinen ongelma ja se on tuo sääukko. Miehistön kanssa tuossa todettiin, että sää tulee olemaan joka tapauksessa kehno, mutta kuinka kehno, niin se jää nähtäväksi!2 kommenttia:

  1. Tsemppiä teille ja ihanaa pääsiäisen aikaa! Oikeasti kun nämä kevää alkavat olla tällaisia "aikaisia" niin palvelun tarjoajat voisivat myös hieman päivittää noita aloitusasikojaan, edes sinne huhtikuun lopulle =).

    VastaaPoista
  2. Komppaan täysin Katinkaa! Herätkää palveluntarjoajat talviuniltanne, kevät on jo täällä! =D
    Mukavaa merellistä pääsiäistä teille olosuhteista ym. puutteista huolimatta! :)

    VastaaPoista