maanantai 30. maaliskuuta 2015

Talvi yllätti veneilijän -jälleen
Kausi 2014 päätettiin lumen yllättäminä ja näemmä kausi 2015 alkaa samoin. Alkaa olla yleinen ilmiö tuo, että talvi yllättää veneilijän, tai ainakin meidät. Oli se tosiaan onni, että saatiin Apollo vesille ennen lumisateita (semisarkastisesti sanottuna). En tiedä pitäisikö surkutella, mutta lähinnä kyllä huvittaa. Tiedossa oli että tulevat kelit ovat epävarmoja, oikukkaita ja kylmiä, mutta "hei haloo säämies, mistään tällaisesta ei ollut puhetta"! Saako reklamoida?


Kummallisesta lumimyräkästä huolimatta tai siis sitä ennen ehdimme heittää sunnuntaina parin tunnin koeajonkin. Satamaan astuessa tuntui kuin kotiin olisi tullut ja pois ei olisi olluttkaan. Teki mieli huutaa ääneen, mutta tyydyin vain inahtelemaan ilosta. On se vaan niin mahtavaa!Turha varmaan sanoa, ettei vesillä ruuhkaa ollut. Joitakin kalastajia, "rajan" vene ja virotar heilahti horisontissa. Aurinkokin ilahdutti meitä hetkittäin ja sen lämpö tuntui ihanasti kasvoilla.

"Paahdoimme" Espoon vesille ja Gåsariin makkaraa käristämään ja meinasimme räjähtää onnesta, innosta ja autuudesta.Kesäisin ääriään myöten täynnä oleva laituri liplatteli tyhjänä. Muutama poijukin oli jäämassojen avustamana muuttanut uuteen kohtaan. Näytti myös, että murtuneen aallonmurtajan kärjestä varoittava poijukin oli ottanut askeleen pohjoiseen(?). Joten varovaisuutta sitten, jos tuolla päin liikutte.
Notski syttyi sähisten ja sihisten, mutta syttyi kuitenkin ja sen jälkeen loimottelikin komiasti.
Voi veljet kuin hyvältä tuo kyrsä maistui. Ehkä ziljoona kertaa paremmalta kuin maissa, outo juttu, mutta näin on!Vesi oli aika roimasti veätynyt talvikauden huipuista alaspäin.


Kissatkin kehräsivät ja pörhistelivät merituulessa. Aika heppoiseksi jäi kuvasaalis, sillä kamera jäi autoon (nolo moka) ja sitten loppui luurista akku. Onneksi jotain kuitenkin tallentui omaan ja puhelimen muistiin. Makkarat mahassa ja mieli laulaen suunnattiin kotia kohti lievän sumun saattelemina. Erittäin voimaannuttava reissu!
Ai niin, jos mietitte että tuliko kylmä, niin ei tullut. Itselläni oli päällä tekninen juoksupaita imemässä mahdollista hikeä, tekninen kerrasto, fleesekerrasto, macaronssi(?), tuulihousut, laskettelutakki, neopreenihanskat, villasekoitesukat, huivi ja pipo. Hyvin pärjäsi, joskin aika tönkkö olo oli, muttei niin tönkkö ettenkö pelastusliiveissä olisi köysiin taipunut. Tällä varustuksella lähdetään pääsiäiseen ellei sitten tuo säiden herra päätä toisin. Ja esitänkin täten toiveen, että voitko sääherra hyvä olla hyvällä päällä ja hymyillä?!Se siitä ilosta sitten, maanantaina näytti kotipihalla tältä. "Vain" 10 cm umpimärkää lunta... Surku tuli Apolloa, mutta ehkä avomerikelpoinen paatti pärjää myös loskamyrskyssäkin. Peukut pystyyn poutaisen pääsiäisen puolesta!

4 kommenttia:

 1. Ihanaaaa!!! Siis niin olin tunnelmassa mukana kun luin tätä postausta! Ihan super hyper hieno juttu. Ja jos tuli eilen räntää, niin ei haittaa, sieltä se kesä tulee takuu varmasti. Sää on puhtaasti asenne kysymys ja se, paleleeko, pukeutumiskysymys. Ihanaa, että jaoit tämän teidän kauden ensimmäisen reissun meidän kanssa <3!

  VastaaPoista
 2. Nyt on kyllä kateutta ilmassa täälläpäin ;) ... mutta ihanaa, että pääsitte merelle ja ekat grillikyrsät saaressa maistamaan. On todellakin käsittämätöntä miten ruoka maistuu ulkoilmassa niin erilaiselta/ paremmalta kuin sisätiloissa. Täällä jo haaveillaan kauden ensimmäisestä reissusta, retkieväistä jne., mutta lämppärin asennus vielä viivyttää Aavan laskua vesille.

  Eilisen lumisade (masentavat 15cm meilläpäin) veti kyllä fiilikset matalaksi, onneksi tänään jo lumet alkaneet sulamaan ja aurinkokin pilkahtanut. - Mukavaa pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
 3. Iiik, miten ihana fiilis kauden ensimmäisestä reissusta välittyi tänne meikäläisten kotisohvalle asti =D
  Täällä vasta haaveillaan tulevista reissuista, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö? ;) No, kunhan nyt säiden haltijat olisivat suopeita ja saisimme aloitettua kunnostushommat pääsiäisenä, niin ehkä sitten vappuun mennessä mekin pääsisimme kokemaan tuon saman huumaavan ilon, onnen ja autuuden tunteen. Tuskin maltan odottaa!
  Mukavaa, merituulen tuoksuista pääsiäistä teille :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että olitte "matkassa" mukana <3
  Ilo "ensipuraisusta" triplaantui juuri, olette ihania!
  Toivottavasti tuo meidän ennakointi ei nyt sitten kostaannu kun tällaisia kelejä lykkää. Tai kaipa nämä normaaleja tähän vuoden aikaan on, mutta kun välissä jo nautittiin kauniista keleistä. Ei saisi ensin luvata ja sitten viedä pois.
  Jaksamista teille laskun odottamiseen ja odotan innolla teidän tunnelmia ekasta ajosta, se on aina erityinen. Toivotan myös kauniita ja lämpimiä pääsiäiskelejä!

  VastaaPoista