perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pääsiäisristeily vol 2/2015

"Nosta kasvot ylös sateeseen
Katso lintujen lentoa
Ne ei kylvä
Ei ne satoa korjaa
Mut niil on tarpeeks kaikkea..."


Tuuli: tyyni
Asteet: +2
Ilma: Parempi kuin toivoa olisi voinut
Tunnelma: Maailma on mun

Matka siis jatkui tai ehkä se tarkemmin sanottuna alkoi kohti Kaunissaarta. Turha kai mainita, että miehistä oli innoissaan!
Apollossa voi olla keulahytissä ajon aikana, varsinkin jos keli on tasainen, mutta ei siellä kukaan oikein viihdy. Olennainen osa veneilyä kun on nuo maisemat ja seura. Kylmillä ja kosteilla keleillä porukka käy sen verran kuumana, että ikkunat huurtuvat. Apollossa on joku koje, joka hyötykäyttää koneesta lämpimän ilman ja puhaltaa sen ikkunoihin, mutta ennen kuin koneet ovat kuumat ovat ikkunat todella huurussa. Ja huuruisia ikkunoita saakin sitten lastailla koko ajan. Käytämme kuskin ikkunan kohdalla autolaturipistokkeesta virran ottavaa propellipuhallinta ja neljää tukevissa laseissa olevaa tuikkua. Ja huoli pois, homma on hoidettu niin että tuo on turvallista. Veneen täytyy kääntyä ympäri, jotta tuosta tulisi vaarallista ja siinä kohtaa tuikut ovat ehkä se pienin ongelma. Niin ja tuikkuja ei siis käytetä "pomppukelillä" silloin lastataan urakalla. Puhaltimen ja kynttilöiden avulla ikkuna pysyy jossain vaiheessa auki. Biltemassa myydään autopistokkeeseen laitettavaa puhallinta, joka puhaltaa ja lämmittää. Harkitsemme sellaisen hankkimista, mutta katsotaan nyt...


Välispiikistä itse asiaan eli Kaunissaareen. Arvuuttelimme, että onko siellä muita ja jos on, niin kuinka paljon. Me olimme kolmansia ja meidän jälkeen saapui vielä kaksi venettä. Kaikki veneet olivat moottoripaatteja, mikä yllätti. Yleensä purjehtijat ovat niitä "eka merel, vika merel" -tyyppejä. Ei ollut Kaunissaari muuttunut reilussa viidessä kuukaudessa juurikaan (edellinen käynti 19.10.2014). Talven tuhot näyttäytyivät lähinnä roskina, jota oli yllättävän paljon. Mikä johtuu mm. siitä, että tulkintani mukaan osaa porukasta ei kiinnosta se, että saaren ollessa ns. kiinni ei siellä ole jätehuoltoa ja se on kerrottu kyllä. Eli joku jättää roskansa astiaan, jossa ei ole roskapussia ja ne roskat ovat siellä sitten koko talven. Tai sitten ei ole, kun tuuli kaataa pöntön tai elukka levittää roskat ja sittenhän ne on pitkin ja poikin. Me teimme täsmäiskun ja siivosimme pienen alueen roskattomaksi. Kaunissaari on pääsääntöisesti siisti saari ilmeisesti juurikin henkilökunnan ansiosta. Ja vaikka saareen "miehitettynä" ollessaan se kuuluisa Joku hoitaisi siivouspuolen, voimme jokainen jokapaikassa auttaa omalta osaltamma puhtaanapidossa. No anyway, ei roskat fiilistä lannistaneet ja "matka" jatkui.


Saartahan oli pakko mennä tutkimaan ja päätimme lähteä saaren terassille minttukaakoille. Terassihan ei luonnollisestikaan ole kauttansa avannut, joten päätimme tyytyä "self serviseen".


Lämmittävien kaakkaoitten jälkeen päätimme jalkautua, miehet lähtivät sapuskanlaittopuuhiin ja mimmit lähtivät puolikkaalle saarikierrokselle.

-jatkuu-

1 kommentti:

  1. Tuo roskaaminen on muuten sellainen juttu, että en tajua, en todellakaan. Mikä siinä on, että ihminen osaa olla niin itsekäs. Jokainen kun huolehtisi omansa pois, ei olisi roskia. Teitte hienon työn kun siivositte siellä. Olin yllättynyt että sentään viisi venettä oli paikalla =D. Tuo takatalvi saattoi hieman hidastaa osan vesille lähtöä =). Odotan innolla jatkoa!

    VastaaPoista