torstai 26. syyskuuta 2013

Kylmäksi vetää

Me meinataan lähteä vielä monen yön veneilyreissulle. Sää kiinnostaa pitkin veneilykautta, mutta näin syksyn tullen se kiinnostaa vielä enempi ja säillä on aivan toisenlainen merkitys.

Katsokaapas Iltalehden sääennustukseen liittyvää kuvaa.... hrrrrrrrrrrr...

Kuvakaappaus osoitteesta http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013092417526326_uu.shtml
Lukaise Iltiksen syksy vain kylmenee -juttu ja toivo, että ennustus menee niin kuin monena muunakin kertana eli päin brinkkalaa.

http://www.accuweather.com/fi/fi/porkkala/370/weekend-weather/370?wknd=next

Jos unohdetaan Iltiksen pirujen maalaaminen, niin ei tuo nyt niin kauhialta näytä minkään sääportaalin mukaan. Siinä se sää keikkuu päivällä kympin kieppeillä ja iltasella laskee hieman. Saattaa sataa, saattaa olla satamatikin... Ei tuule eli tyyntä on. Ja oikeastaan samapa tuo, hyvällä vaatekerralla pärjää ja yöllä hellii Wallas ja willasukat.

Syksyllä ei merellä yleensä porukkaa ruuhkaksi asti ole, joten jos satut olemaan liikkeellä samoihin aikoihin ja näet vanhan rouvamme lipuvan kohti ruskan värjäämää saaristoa, niin muistahan morjestaa!

EDIT: Postaus on tehty pari päivää aiemmin. Tänään ilmaitieteen laitoksen sivuilla lukee näin:
Huomautus veneilijöille: Suomenlahti ja Saimaa: Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 13 m/s.
Eli siinä kääntyi hehkutukseni " Ei tuule eli tyyntä on" 180 astetta toiseen suuntaan. Himamittarin siniviiva nakotti aamulla nollassa ja autoonkin oli jo laitettava lämppäri hurisemaan. Mutta ei se mitään, me lähdetään silti ja mennään sinne minne viititään mennä. Eli hellurei vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti