keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Tyhmä tyhmempi tyhmin punkki

Nyt se meikäläinenkin sai kokea saariston huonompaa puolta. Nimittäin se viideskymmenes lymen tautia eli boreolista kantava punkki iski. (arviolta joka 50. punkin purema aiheuttaa ko. tartunnan.) Ällötys tuli ja puri. Puusilmäisenä en edes ole koko ötökkää itsessäni nähnyt missään vaiheessa, mutta muhkea oppikirjamainen rengas keskiläikkineen paljasti, että nyt on imetty ja olan takaa. Hassua, että vasta siinä kohtaa kun jokin osuu omalle kohdalle niin siitä tulee todellista. Olemme olleet (totta kai) tietoisia punkeista ja niiden mahdollisista taudin kantamuksistaan, mutta kun koko veneilyhistoriamme olemme välttyneet näiden mikroskooppisten pienten paskapäiden puremilta niin asiaa ei olla etukäteen sen kummemmin murehdittukaan. Ja eipä kai sitä tarvitse nytkään sen kummemmin surra (vaikkakin hiukkasen aivoon ottaakin), täytyy vaan jatkossa tehdä ne punkkitarkastukset hiukka paremmin ja huolellisemmin. Ja jos tämän nyt positiiviseksi haluaa kääntää, niin jos kohtaloni oli saada purema ja tauti, niin mieluummin otan 2 - 3 viikon antibioottikuurin kuin aivokuumeen. Onneksi nappia naamariin heittämällä taudista pitäisi päästä eroon, suattaapi vain vatsakalusto käydä hieman kuumana hevoskuurin aikana.


Lääkettä x 3, maitohappopillereitä x 1, mehua usein, suklaata aina....
Koska se punkinkuvotus on niin ällö, en laita kuvaa, pelkkä ajatuskin puistattaa. Ja mieli tekee jänniä tepposia saaden kaiki hipaisut tuntumaan kipittäviltä jaloilta. Tässä sitä sitten hyöritään ja läiskitään olemattomia olioita... Ja ajatelkaas sitä, että koolla ei tosiaan ole mitään merkitystä vaan asenteella. Punkki on jonkun ziljoona kertaa pienempi kuin ihminen ja silti huonon tuurin kohdalle osuessa jää ihminen heittämällä kakkoseksi.

Täytyy tässä ihan julkisesti kiittää Nurmijärven terveydenhuoltoa nopeasti ja ystävällisesti hoidosta. Lauantaiaamulla kesken räpsytirähmän levittämistä kutiava rengas ilmoitti olemassaolostaan. Jälki on sen verta törkiän kokoinen etten uskaltanut olla ottamatta yhteyttä päivystykseen, joka toivotti tervetulleeksi. Toiminta oli huikean nopeaa, sillä päivystyksen parkkikselta takaisin auton luo meni aikaa kaikkinensa vartti. Apteekissakin kului kauemmin aikaa. Olin henkisesti varautunut monen tunnin jonoihin tai jopa vähättelyihin, mutta aivan toisin meni. Asia hoidettiin nopeasti ja tarvittavalla vakavuudella. Lämmin kiitos lähtee siis siihen suuntaan!

Internetistä löytyy muuten monta punkkisaittia, jossa on tietoa kyseisestä hyypiöstä.
www.punkkiklinikka.fi
www.punkki.net
www.punkki.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti