perjantai 26. helmikuuta 2016

Macaronin vallankumousTuli venemessujen blogitapaamisessa Katinkan ja Merenneidon kanssa kevyesti puhetta venevaatteista ja suosittelin tutustumaan Macaroniin. Suosittelen omaa suosikkiani nyt myös muillekin. Viime vuoden venemessuilla tutustuimme Kapteenskan osastolla mullistavaan Weird Fish:n Macaroni-merkkiseen vaatemallistoon.


Samointein ostimme omat Macaronit, jotka sittemmin ovat olleet kovassa käytössä ja ovat edelleenkin hyvässä kunnossa. Muistaakseni Macaroni-nimi tulee vaatteen tekstuurista vai voisiko sanoa kudontatavasta, joka muistuttaa aaltoilevaa makaronia. Mullistavan tästä tekee sen, että se on tehty korvaamaan muovinen fleese.


Surffipojat on aikanaan kehittäneet kyseisen materiaalin pistämään kampoihin täysmuovifleeselle, joka hitaasti mutta varmasti ”tukkii” meremme. ”Aina, kun fleecepusero pestään, siitä irtoaa liki kaksituhatta muovinpalaa", Bruun kertoo. <lähde: www.hs.fi> Tämä Weird Fish tuotemerkin alla myytävä Macaroni on ihana, miellyttävä, hyvin istuva, monipuolinen ja mukava iholla ja huomattavasti hengittävämpi kuin fleese. Ja onhan sen ulkonäkökin hieman toista kuin fleesen. Macaroni on myös lämmin, muttei hiostava ja tukahduttava. Sen voi pukea suoraan t-paidan päälle tai jonkun lämpökerraston päälle ja taas tarkenee.


Tosin täytyy myöntää, ettei tuo kyllä vielä ole täysin pystynyt fleesekerrastoani korvaamaan, koska fleese jo itsessään on niin paljon ohuempi kuin Macaroni. Itse kylmillä veneilykeleillä käytän alla teknistä kerrastoa, sen päällä fleesekerrastoa, sitten yläkroppaan Macaroni ja koko kroppaa suojaamaan tuulta pitävä vaatekerta. Ja toki kaulaliina, hanskat, pipo ja säähän sopivat tossut, niin kyllä pärjää. Olen miettinyt, että pitäisikö kokeilla korvaisiko villainen kerrasto fleesekerraston… Joka tapauksessa aion pikkuhiljaa hävittää Apollosta fleesen, mutta mukavuudenhaluisena sitä ei voi ennen tehdä ennen kuin löytää sille korvaavat ja paremmat materiaalit.


En onnistunut löytämään yhtään kuvaa, jossa Macaronini olisi kuvattu päälläni, eikä kipparistakaan Macaronikuvaa löytynyt. Nuo ylläolevat kuvat eivät nyt kovin kaksia ole ja eikä ehkä välitä kyseisen ihanuuden ihanuutta. Ehkä ensi kaudella sitten parempia kuvia =) Alla tämän vuoden venemessuilta Kapteenskan osostolta napattu kuva.


Venemessuilla Uuden Aallon puolella myi myös joku muukin firma Macaronia. Onnistuin näytteilleasettajaluettolosta löytämään heille vain nimen Weird Fish, olisiko siis kyseessä maahantuoja? Tiedä tuota, mutta tässä oranssi versio Macaronista.


Macaroneja on takki- ja hupparimallisena, vetskarilla ja ilman seä hupulla ja huputtomina. Osassa tämän vuoden malleissa oli myös osittainen  vuori. Väreissäkin löytyy. Oma huputon ja vetskarillinen versio on kokoa 12 ja se vastaa 38 - 40 kokoa. Pitkäselkäisen ja/tai rinnakkaan kannattaa käydä kokeilemassa vaatetta, jotta paras malli omalle kropalle löytyy.

Ja todettakoon vielä, että tämä ei ole mainos, vaan puhdas käyttökokemukseen perustuva suositus sekä "pistetään muovijätteelle kampoihin" -manifesti ;)


8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja kiva kuulla käyttökokemuksista. On myös hakusessa vaihtoehtoja fleece-vaatteille, jotka ovat ikävä kyllä sekä lämpimiä että mukavia :). Itse olen ajatellut niin, että uusia fleecejä en ainakaan enää osta, jos vanhoja vielä käytänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui mainita tuossa postauksessa, että käytän tuota Macaronia myös veneilykauden ulkopuolella, esim. koiralenkeillä. Muutama aste pakkasta, tekninen kerrastopaita päälle + macaroni + ohut kuoritakki ja hyvin pärjää. Ei hiosta yhtään, vaikka liikkuu ripeästi =)
   Toi onkin hyvä suunnitelma, ei uusia fleesejä. Fleeseissä on myös sekin huono puoli, että ne elää ikuisesti. Ne ei kutistu, mutta rumistuu =/ Omistan yhden valkoisen fleesepusakan ja se on entinen valkoinen ja karmean näköinen, mutta muuten toimiva. Se täytyy piilottaa aina muiden vaatteiden alle... Olen yrittänyt keksiä, miten "kadotan" sen hyvällä omalla tunnolla =)

   Poista
 2. Hih, kiitos että teitä näin hyvän esittelyn tästä hauskasta neuleesta. Pitää mennä Kapteenskaasta hakemaan oma. Mukavia värejäkin oli tarjolla. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, voiti liput kuva&Kamera 2016 messuille. Lähetin sinulle sähköpostia, laita osoite ja nimitiedot tulemaan niin saan liput ajoissa postin =D.

   Poista
  2. Wau ja mahtavaa ja kiitos! Menen heti meiliin =)

   Poista
  3. Ja kerrohan sitten minkä mallinen ja värinen Macaroni lähti mukaasi =)

   Poista
 3. Kiitos Myy, kun teit vielä postauksenkin tästä aiheesta, josta silloin juttelimme :) Kun esitin joskus aikoinaan Kipparilline huoleni siitä, että fleecen peseminen saastuttaa vesistöjä hänen ratkaisunsa asiaan oli: "Ei se ole mikään ongelma, ei vaan pestä niitä enää, käytetään vaan." Melko purjehduspeikkomainen idea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purjehduspeikko *reps* ja aika miesmäinen idea myös =) Mietin, että kuinka monta miljardiaziljardia muovinpalaa fleesessä on, jos siitä joka pesulla kuitenkin irtoaa jotain, mutta silti se on ikuinen?

   Poista