torstai 28. toukokuuta 2015

Vappu veneellä

Viiveellä saapuvat juttuni, mutta kaippa se on parempi kuin ei mitään... Edellinen reissupostaus ajoittuu viikkoa ennen vappua ja tämä juttusetti käsittelee vappua. Vapusta tosin on niin kovin aikaa, ettei sitä kukaan enää muista. Hädintuskin minäkään...


Vappuaattohan osui torstaille, mutta me majoituimme jo keskiviikkona Apolloon. Keskiviikon keli oli törkeä, satoi enemmän kuin pystyi ymmärtämään. Tuntui kuin taivas tulisi niskaan. Illaksi onneksi kaunistui, joskin kylmä oli kuin jäätiköllä. Ei luvannut hyvää vapulle. Istuin veneessä ja odottelin kipparia saapuvaksi. Polttelin kynttilöitä ja tein töitä tunnelmallisessa miljöössä. Ihmeellistä tämä tekniikka, kun pienestä lasikuilukiulusta käsin voi hoitaa duunit ja jättimäiset liitetiedostot maailmalle.
Kipparin saavuttua oli pakko käydä kantabaarissa lasillisella. Siis aivan pakko! 


Torstaiaamu valkeni kuivana, muttei niin järin lämpimänä. Nousimme, söimme ja lähdimme omiin hommiin. Molemmilla oli tilanne, että työt veivät iltaan asti, joten liikkeelle ei oltu lähdössä vaan tarkoitus oli ottaa juhlahumu vastaan keskustassa. Ja näin me teimmekin. Ystäviä piipahti veneellä kilauttamassa kuplivia yhteen ja siitä rantauduimme vapun viettoon.

Aamuyöstä hipsimme Kallion ja Hakaniemen hiljaisia kujia pitkin kesäkotiimme ja uinuimme onnellisina seuraavaan päivään. Meillä oli suunnitelmana, että suunnitelmaa ei ole. Olimme varustautuneet saari- sekä kaupunkielämään, joten pystyimme menemään tunteella. Jäimme maihin tai siis Apolloon.


Apollolla vieraili päivän mittaa brunssiporukkaa, mikä oli erihauskaa. Uusia tuttuja ja uusia juttuja =) Jalkauduimme jälleen Kallioon, josta kömmimme kesäkotiimme huomattavasti edellistä iltaa aikaisemmin. Uni maittoi ihanasti.
Makutestissä mustaviinimarjalonkero. Mun makuun ätläkkää ja esa-anssista. Ehkä jääkylmänä jääpaloilla varustettuna hikihelteillä yksi saattaisi maistua... 

Kukas on pöydän poikki tassutellut =)

Lauantaina pohdimme pitkään, että irrotammeko köydet vai siirrymmekö kotiin. Sunnuntaille luvattiin kehnoa keliä, joteen päätimme että monen päivän veneily riittää siltä erää. Päätöstä tuki makeavesijärjestelmän "räjähtäminen" ja toisen koneen ongelmat. Kamppeet kasaan ja kotiin siis! Taakse jäi hivenen erilainen veneilyreissu...
Sunnuntai valkeni poutaisena ja kauniina, mikä sinänsä tympi, sillä olisi ollut komeaa olla jossain kauniissa saaressa. No, välillä säätiedotukset eivät tiedä mistään mitään ja itsekin tekee huonoja valintoja. Päivä osoittautui kuittenkin erinomaiseksi, joten sekin harmi osoittautui hetkelliseksi.

2 kommenttia:

  1. Vappu oli todella kolea. Me olimme Suomenlinnassa ja nostimme sieltä kytkintä lauantaina kun vettä satoi kuin aisaa =D. Sinulla oli muuten ihania tunnelmallisia kuvia jälleen kerran täällä!

    VastaaPoista
  2. Luinkin blogistasi, että vietimme vapun melkein vierekkäin, joten samoissa keleissä kelluimme =D Tuntui kuitenkin, että edellisvuoden juhannus oli kylmempi kuin vappu... Jännityksellä odotamme kuinka tämän vuoden juhannuksen kanssa käy, hellettä ja hikeä vai koleaa ja kalsaa....
    Kiitos kuvakommenteistasi, ilahduttaa =)

    VastaaPoista