tiistai 2. kesäkuuta 2015

Keväinen koeajo
Veneilytahtimme on ollut melko verkkainen, sillä jotenkin tähän kevääseen on osunut paljon kaikenlaista tapahtumaa. Vappuviikonlopun jälkeisenä viikonloppuna (9.5.15) meillä oli ilo kaitsea suloistakin suloisempaa Jörö-labbista. Veneeseen tottumatonta ja hyvin kookasta teiniä ei viittinyt rääkätä tunkemalla sitä veneeseen, joten meidän oli vain tyydyttävä muutaman tunnin koeajoon. Koeajo oli turha, mutta hauska. Koneongelma ei poistunut, sama vaiva jatkui edelleen. Makeanveden ongelmat sen sijaan oli ratkaistu kytkemällä lämmin vesi kokonaan pois. Lämpimään veteen palataan sittten joskus, ehkä syksymmällä tai talvella tai... Kävimme koeajolla pyörähtämässä Gåsarissa, jossa kevät oli jo pitkällä, huomattavasti pidemmällä kuin edellisellä käynnillä. Tässä kuvakimaraa sittä reissusta.

Ihana koiraystävä Jörö
Terttuselja alias paskanmarja
 Knoppina tuosta paskanmarjasta, että se on ensinnäkin haitalliseksi luokiteltu vieraslaji eli Suomen luontoon kuulumaton puska. Se kasvaaa useimmiten runsasravinteisissä paikoissa ja siksi sitä tapaakin usein huussien ja kompostien läheisyydessä ja siitä tulee kansanomainen nimi Paskanmarjapuu.
-atshiiiiiiiiiiiiiiiiii-

Tappimetsä3 kommenttia:

 1. Minkä merkkinen Apollo on? Ihan oli kuin meidän vene olisi ollut tuossa ensimmäisessä kuvassa laiturilla, paitsi että seillä oli kaksi pelastusrengasta =D. Meidän vene taitaa kyllä vain olla pienempi, se on Norjalainen Saga Turbo diesel 25 jalkanen. Mutta mukavasti silläkin pääsee merelle. Upeita kuvia ja yksityiskohtia jälleen!

  VastaaPoista
 2. Itse asiassa Apollo on veneen merkki ei nimi =) Apollo on tanskalaisen, jo edesmenneen Baess Boats veneveistämön luomus. Ostaessamme Apollon sillä oli nimi, joka ei meidän suuhun oikein sovi (nimeä ei onneksi ole teipattu veneen kylkeen) ja se nimi ei ilmennä mielestämme rautarouvamme sielua, joten Apollosta tuli aika pian Apollon kutsumanimi. Välillä pohdimme Apollolle nimeä, mutta vielä ei ole täydellistä löytynyt ja eikös se ole vanhan uskomuksen mukaan niin, ettei veneen nimeä saisi vaihtaa?
  Apollo on 32 jalkainen eli muutaman pienen jalan teidän venettä pidempi. Edellinen paattimme oli norjalainen Nidelv ja tykkäsimme siitä hurjasti. Kyllä nuo norjalaiset ja näemmä myös tanskalaiset osaavat tehdä suomalaiseen makuun sopivia veneitä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apollo ei ole todellakaan hullumpi nimi, itseasiassa tosi kiva. Meidän veneellä oli kanssa eri nimi kun ostimme sen. Edellisen omistajan tyttären kutsumanimi ja se ei todellakaan ollut meidän mieleen. Tarina kertoo, ettei nimeä saisi vaihtaa... paitsi jos sen tekee oikein =D. Kaikki vanhaan nimeen viittaavat heti pois ennenkuin uusi omaistaja lähtee sen kanssa vesille. Sitten teipattiin uusi nimi Caroline ja vene sai oikein keltaista leskeä kylkeen kun hänet kastettiin (ihan koko pullollista ei tohdittu kaataa annettiin tilkka myös Ahdille ja loput meni omiin suihin =D). Edellinen vene meillä oli Johanna ja sen nimeä ei vaihdettu, sattui olemaan minun toinen nimi =D.

   Poista