perjantai 22. toukokuuta 2015

Siisti biitsi

Juuri nyt olisi meneillään Pidä Saaristo Siistinä ry:n järjestämä Siisti Biitsi -tempaus. Olethan sinä mukana? Minä en, eikä meidän venekuntamme häpeäksemme ole kykeneväisiä osallistumaan. Huijaan itseäni muistuttamalla pääsiäisen aikaan sijoittuvasta roskien keruusta ja omasta ympärivuotisesta "älä roskaa" toiminnasta. Mutta jos sinulla on pienikin mahdollisuus rantautua, tartu toimeen ja siivoa biitsi! Lisätietoja löytyy Siistin Biitsin -sivuilta eli klikklik vaan!

Roskiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Roskapussi nälkäisenä


Olimme viime viikonloppuna Sipoon Kaunissaaressa. Olimme siellä myös pääsiäisenä, jolloin saari oli niin sanotusti kiinni. Siivosimme siellä silloin pienen pläntin keräämällä roskia. Nyt otin roskapussin mukaan lähtiessämme 5 km lenkille saaren ympäri. Ajattelin osallistua "Siistiin biitsiin" etukäteen. Mietin vielä pussia pakatessani, että se tuskin riittää mihinkään. Täyttyy todennäköisesti heti. Yllätyin ääripositiivisesti, sillä kuljimme saaren ympäri ja sain pussin pohjalle vain joitakin roskia. Ero oli huikaiseva pääsiäiseen nähden. Oliko saarelaiset vai henkilökunta vai kuka lie saaren siivonnut kokonansa, niin ero oli riemastuttava. Yhtään ei harmittanut "turhaan" kantaa puolityhjää säkkiä ja hikoiluttaa kättä kumihanskassa. Hyvä kaikki luonnonhuomioijat!

4 kommenttia:

 1. Tässäpä Siisti biitsi -haaste koko kesäksi meille veneilijöille, kerätään muidenkin roskat aina kun semmoisia nähdään! :)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä vedenneidon kanssa! Näin juuri teemme :)

  VastaaPoista
 3. Yhdyn edellisiin kommentoijiin =). Ei haittaa vaikka ei just kyseiseen tempaukseen ennätä, me vastuulliset veneilijät pidämme koko kesän huolta siitä, että jäljet siivotaan ja roskia kerätään samalla kun kuljemme luonnossa.

  VastaaPoista
 4. Asiaa tytöt! Tuohon viralliseen Siisti Biitsi -tempaukseen piti ilmoittautua ryhmänä. Olisiko tässä koossa yksi koko kesän kestävä Siisti Biitsi -tiimi? Neljä näpäkkää naisveneilijää ja siistiä tulee. Nimikin ois valmiina; AKVA 😊

  VastaaPoista