keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Liebster award -haasteBlogeissa kiertää silloin tällöin haasteita ja blogillamme on ollut ilo ja kunnia tulla joitakin kertoja haastetuksi. Hykertelen otettuna haastetuksi tulemisesta, mutta silti vastaaminen on vain jäänyt. Ei siksi, että haasteet olisivat merkityksettömiä, vaan ajan puutteen vuoksi yleensä. Ja sitten kun asia venyy, niin se vaikeutuu ja venyy ja lopulta jää. Kiitos siis kaikille, jotka olette haastaneet minut/meidät, arvostan ja yritän jatkossa hoitaa homman kunnialla himaan.

Tässä Aava kutsuu -blogin Vedenneidon haastekysymykset vastauksillani höystettynä. 


1. Mikä sai teidät aloittamaan veneilyn/ purjehduksen?
Isäni. Olen aina pitänyt merestä  ja se on kiehtonut aina. En kuitenkaan koskaan ole osannut ajatellut että olisin veneilijä. Saimaa ja soutuvene oli niitä tutumpia juttuja. Isäni meinasi ajan puutteen vuoksi myydä silloisen veneensä ja haastoi meitä jakamaan harrastusta kanssaan. Muutaman testiseilaamisen  jälkeen olimme rakastuneitaa ja siitä se sitten lähti. Paluuta ei ole, enkä haluaisikaan sellaista olevan.


2. Mikä vesillä olemisessa on parasta?
Työnarkkari pääsee irti ja relaa! Myös rauha, arjettomuus, rentoutuminen, kauneus, kokemukset, luonto, haasteet, yllätyksellisyys, yhteys, tuoksu, aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ihan kaikki =)


3. Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi vesillä?
Apollon nouto Raumalta. Koko matka kokonaisuudessaan oli seikkailu, mutta väli Kasnäs - Hanko oli jotain sellaista, mitä ei unohda koskaan. Hernerokkasumu ja näkyvyys 30 m. Sähköiset navigointivehkeet toimivat epävarmasti ja navigointi oli tehtävä perinteisin menetelmin paperikartan ja kompassin avulla. Julmetun jännää ja hermosäikeitä venyttävää!


4. Lempiruokasi veneretkillä (maissa tai vesillä ollessa)?
Grillimakkara tikunnokassa paistettuna. Tämä johtuu siitä, että yleensä tuo kyrsä käristetään upeiden kokemusten keskellä. Eli makkara on yksi ainesosa kokemusten "lautasella".


5. Joko rantautuminen sujuu ilman stressiä? :D
Joo ja ei =) Välillä menee kuin vanhalta konkarilta ja toisinaan mikään ei suju edes sinnepäin. Kommunikointikone on epäkunnossa ja ei kuule mitä toinen yrittää sanoa, tuuli painaa ja ohi mennään =) Olisiko tässäkin se, että jos edes vähän jännittää on asiaan valmistautunut paremmin kuin ilman jännitystä, siis samalla tapaa kuin esiintyvillä henkilöillä ;)


6. Lempikohteesi, jossa olet siis jo käynyt?
Mahdoton vastata, en pysty =) Kaikki saaret on erilaisuudessaan erityisiä. Jos käyntimääriä laskisi per saari, niin idässä Sipoon Kaunissaari ja lännessä Inkoon Stora Fagerö... Mutta kuten sanottu, en saa päätettyä ja hyppään yli =)


7. Kohde, jonne haaveilet pääseväsi?
Bengtskärin majakalle tai mille tahansa "ulkomajakalle" ja mielelläni vielä niin, että siellä pääsisi yöpymään.


8. Oletko enemmän meri- vai järvi-ihminen?
Molempia. Lapsuuden kokemukset sijoittuvat järvimaisemiin ja nyt viimeaikoinan aikaa on vietetty enemmän merellä. Voiko vastata olen vesi-ihminen?


9. Unelmiesi purjevene/moottorivene?
Toimiva vene =) Iäkkäissä veneissä vikojen määrä on stabiili, joten viaton vene olisi kiva. Olisikohan unelmien vene nykyistä uudempi, tehokkaammilla koneilla ja yläohjaamolla varustettu nykyisen pohjaratkaisulla oleva plaanari.


10.Heikkoutesi?
Ehtymätön mielipidevarasto, liika analysointi, liika ajattelu, tehdessä tosikkomaisuus, joidenkin korviin kärkkäys...11. Vahvuutesi?
Kamelonttimaisuus, ennakointikyky, luovuus, idearikkaus, heittäytymiskyky, sitkeys, kyky nauttia, päättäväisyys...

Kiertelin ja kaartelin blogeja ja suurin osa oli jo haastettu, joten jätän jatkohaastamisen väliin. Lisään kirjoita-listalleni Tuulta ja Tyrskyjä -blogin Anskun heittämän haasteen.

1 kommentti:

  1. Kiitos Myy, että otit haasteen vastaan, näitä oli kiva lueskella ja paljon samaa löytyy erityisesti kohdasta 10. ja 11. :)

    VastaaPoista