perjantai 21. helmikuuta 2014

Virtaa vedestä


Bongasin uusimmasta Kipparista (2/2014) mielenkiintoisen laturin, joka lataa mm. luurit vedellä. Polttokennoakkuun kipataan vettä ja johdon päähän tökätään puhelin, tabi, navigaattori tms. Kuulostaa kätevältä, mutta myös kemiaa/fysiikkaa ymmärtämättömän korvissa epäilyttävälle.
myFC PowerTrekk -nimiseksi ristitty laturi oli mukana myös venemessuilla. Lahopäänä nimi eikä maahantuoja jääneet mieleen ja lehtikin oli kotona, joten en onnistunut tuotetta messuilta löytämään. Niissä kojuissa joissa asiaa kyselin katsottiin silmät pyöreinä takaisin ja vastauksena oli hämmentynyt ei. Saattoi vika oli kysymyksen asettelussa (hih), sillä "onko teillä sellaista vihreää laatikkoa, johon kaadetaan vettä ja sen jälkeen puhelin latautuu" saattaa kuulostaa hassulta. Olisin halunnut nähdä laitteen livenä ja vähän tentata maahantuojaa. Nyt jouduin tyytymään googleen ja maahantuojan sivuihin ja edelleen mietin, että onko tuossa ideaa vai ei?
Kojeen sisällä on latauskiekko, joka aktivoituu vedestä. Yhdellä kiekolla saa ladattua akun täyteen missä vain. Mutta kuinka paljon kiekko maksaa? Ja meneekö kiekkojen hankkimisen myötä koko jutun juju? mFPT:ssä on latauskiekon lisäksi myös oma akku, jonka saa ladattua usb:n kautta. Varmasti kätevä kone pitkillä vaelluksilla ja vastaavilla, mutta ei ehkä tarpeellinen rannikkoveneilijälle. Maailmanympäryspurjehtijallakin voisi toimia... Jätän asian hautumaan ja palaan siihen sikälimikäli kohtaan sellaisen henkilön joka osaa asiaa riittävästi valottaa!

PowerTrekk:ä maahantuo myös GoPro-kameroita maahantuova FutureRetail. Heidän sivuilta löydätte hieman enempi faktaa ko. kojeesta. Outnorth myy sitä verkkokaupassa hintaan 118,90. Ja nyt löytyi kiekoille hintakin, 3 kiekkoa n. 16 e. Kyllä tuo hätävaralaturin hommiin taitaisi joutua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti