sunnuntai 9. helmikuuta 2014

17.7 Sandön - Kasnäs


Aikahan tässä loppuu kohta kesken näiden kesälomapäivitysten kanssa, joten jatketaanpa.
Tässä kohtaa nostettiin ankkurit Sandön:ssa ylös ja keula kohti Kasnäsiä. Jotenkin tuo Kasnäs ei meikäläistä puhuttele. Aina hirmu täysi ja hurjat jonot saunaan... Mutta lukaisin jonkun blogia (harmikseni en keksi, että kenen) ja siellä Kasnäsistä ja sen lähiympäristöstä puhuttiin lämpimään sävyyn. Päätimpä, että annan vielä kyseiselle suursatamalle mahdollisuuden. Täytyy lienee tutustua kylpylään, luontopolkuun yms. yms.


Seilattiin siis Kasnäsiin yöpymään ja saatiin sataman viimeinen virallinen vierasvenepaikka. Osa purkkareista olikin jo parkkeerannut kahteen riviin. Eli tuonne kannattaa saapua vilkkaimman veneilykauden aikana viimeistään iltapäivällä mikäli paikan sieltä helposti haluaa. Satamassa kävi pyörähtämässä Puolan lipun alla purjehtiva pienikokoinen paatti, jonka kannella näytti olevan ainakin kaksi perhettä. Aika pitkä matka paatilla, jos Puolasta asti ovat tulleet.

Odoteltiin saunaan pääsyä melko pitkälle iltaan, mutta kiirehän ei mihinkään ollut. Ja odotus palkittiin sillä, että saunassa oli jo tilaa sen verran ettei ihmispalapeliä tarvinnut harrastaa. Aika pian painuttiin pehkuihin pitkän päivän päälle. Vaikkakin Kasnäs on suosittu ja piripintaan täytetty, niin silti se on todella rauhallinen satama. Että kyllä sieltä hyviäkin puolia löytyy ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti