keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Venemessut 2014

Pari sanaa venemessuista. Kuvat ovat kehnohkoja, pahoittelut siitä. Oli muka niin kiire, ettei edes kunnon kuvaa kerennyt ottamaan. Joopa joo... 


Olihan se venemessuille singahdettava. Odotusarvo tarjonnan suhteen ei ollut korkealla, joten pettymyksiäkään ei tullut. Veneen ja etenkään hulppean jahdin osto ei ole ajankohtainen, joten mielenkiinto oli ehkä enempi yksityiskohdissa. Onhan kuitenkin kaikkea isoa ja tavoittamattomissa olevaa mahtava tuijottaa...

Iso vene

Isompiin paatteihin pääsi ajanvarauksella ja meillä ei sellaiseen ollut aikaa, joten jäi jahtien ihailu vain ulkopuoliseksi. Targoihinkin oli tunkua, joten jätettiin nekin ensi vuoteen. Huiman hintaisia nuo Targat, mutta on ne kyllä upeita ja ihailtavia. Halkovat vedenpintaa kuin juna kiskoja.... Tiesittekö muuten, että Targat ovat kokonaan kotimaisia? Tiesitte varmaan, mutta meille se tuli ihan uutena tietona. Mahtava tieto!

SOLD!

Joku onnellinen oli sitten tehnyt kaupat Nord Star 37 Patrol -veneestä. Tässä paatissa käytiin oikein sisälläkin, olihan siellä hienoa, mutta tunnelma puuttui. Ehkä se tulee käytön ja elämän myötä. Tai tunnelmaa ei tunne, koska alitajunta tiedostaa ettei missään elämänvaiheessa ole varaa tämän hintaiseen veneeseen. Ainakaan ilman lottovoittoa... Utelias puoleni toivoi, että veneen uusi omistaja olisi patsastellut veneensä vieressä ;)

Mieletön Bavaria
Tämä jättimäinen Bavaria puhutteli, vaikken purjehtija olekaan. Mietin vain, että kuin valtavat purjeet tuon kokoinen paatti tarvitsee?


Keulapotkureihin kiinnitin jostain syystä huomiota monenkin veneen kohdalla. Tässä yksi purjeveen pohjasta kuvattu keulapotkuri.

Yleisen hengailun lisäksi tutustuimme Wihurin osastolla sähköpyttyyn sekä lämmittimeen, joka ottaa lämmön suoraan koneesta. Merkki ei nyt jäänyt mieleen, mutta Wihurin myymä laite on kotimainen ja se tehdään tilaajan tarpeiden mukaan eli se on muokattavissa. Ja jotain muutakin parempaa siinä oli kuin ulkomaalaisissa kilpailijoissaan... Olisiko ollut, että käyttää lämmön tehokkaammin hyväkseen kuin muut.
Apollossahan on Wallas, mutta sen lämpö menee etu- ja takakajuutttaan eli ohjaamoon ei ole ohjattu lämpöä lainkaan. Periaatteessa se ei ole tarpeen, ihminen pysyy vaatteilla lämpimänä, mutta kostealla kelillä lämpö pitäisi ikkunat auki. Eli tarkoitus olisi joskus hyödyntää koneiden lämpö etupäässä pitämään ikkunat auki ja jos siinä ihminen lämpiää, niin ei siitäkään haittaa ole.
Katsoimme myös uusia koneita ihan huviksemme. Kahden isomman myllyn hankkiminen maksaisi enemmän kuin koko Apollon arvo on. Mutta saahan sitä haaveilla, vai mitä?
Kuskin penkkejäkin katseltiin, mutta sopivaa ei löytynyt ja tuskin löytyy. Tarvikepuolelle kaipaisin markkinameininkiä eli enempi nokkelien tuotteiden ja ratkaisujen täsmämyyntiä.

Länsman tyhjennyspumppu
Yksi riemastuttavimmista uutuuksista(?) oli Länsman tyhjennyspumppu. Kyseinen malli ei tarvitse toimiakseen sähköä eikä muutakaan virtaa. Voimansa se ottaa köyteen kohdistuvista nykäyksistä. Innovatiivinen keksintö!

Kaiken kaikkiaan kannatti käydä ja nyt tuntuu, kuin kevät olisi taas aimoaskeleen lähempänä!

1 kommentti:

  1. Kovin tutunoloinen messukäynti teillä takana ;) Meillä ei messukassiin kertynyt kuin lähinnä muutamia esitteitä, mutta paljon kaikenlaista kivaa ja mielenkiintoista tuli nähtyä. Mukavahan siellä oli taas fiilistellä ja totta, kevät tuntuu tosiaan odottelevan jo ihan nurkan takana :)

    VastaaPoista