lauantai 15. helmikuuta 2014

Sukellus lepuuttajasukkien sielunelämään

Apollolle luvattiin, että kauden alkuun mennessä kaikki kuusi lepuuttajaa on sukitettu. Tarkoitus olisi tehdä kyseiset sukat itse, jotta niihin saisi jonkun "jujun". Ensin vain pitää tutustua tuon sukan sielunelämään. Eli mikä materiaali olisi paras? Suurin osa myytävistä on joustofroteeta, osa ei kerro materiaaliaan ja jossain löysin merkinnän akryylikankaasta. Jotenkin frotee kuulostaa ällölle. Materiaalina se ei ole kovin hohdokas ja eikös se ime itseensä kaiken lian. Pääsääntöisestihän fenderit eivät kosketa vettä, vaan nakottavat joko telineissään tai roikkuvat ilmassa veneen kylkiin nojaten. Mutta joskus on tilanteita, jolloin ne täytyy laskea veteen asti ja ne paikat ovat yleensä satama-altaita, jossa killuu kaikenlaista. Äkkiseltään voisi kuvitella, että frotee on kuin sieni ja se ei kuulosta kovin "herkulta". Haluaisin kuitenkin uskoa, että froteelle on syynsä, koska sitä käytetään. Onko syy kausikäyttöisyys eli kauden jälkeen roskiin ja uutta tilalle? Vai puhdistuuko frotee niin hyvin pesussa, että saa lisäaikaa?

Jahka tuo materiaaliasia saadaan ratkaistua, pitää päättää malli. Kuukkelointi ei oikein meinannut tuottaa tulosta, kunnes keksin laittaa kuvahakuun hakusanat boat fender covers. Jo pukkas ruudulle kuvaa jos jonkinlaisesta sukasta.
Tehdäkö sellainen joka suojaa vain suoran osan? Vai sellaisen joka peittää kaiken, paitsi köysilenkit? Resorilla vai ilman? suuakkoihin kuminauhat vai tarrat? Ja minkä värinen tai tuleeko kuvioita? Jos valta olisi vain minulla, niin retkokukkakuosilla mentäisiin. Näkyisi kauas ja kaikki tietäisivät kuka kulkee. Miesväen "konservatiivisen" puolen vuoksi täytyy tyytyä harmonisempaan vaihtoehtoon. Mutta kyllä minä siihen jotain kivaa keksin...

Vinttikamarin Hiipu on tehnyt sen minkä minä aion eli ommellut sukat itse.

Mites tällaiset luxusjahtityyppiset patukat?

Kuvalainaus http://www.mecoastmarine.com/testimonials.shtml

Vai lähtisinkö virkutuspuuhiin ja virkkaisin sisalista tyköistuvat sukat. Joku rouva jossain satamassa sanoi, että oli tehnyt muttei tykännyt... Kommentti jäi kummittelemaan mieleen.  

Weranna's blogissa sukat oil virkattu kalastajalangasta... hmmm. mielenkiintoista. Hermo kyllä taitaisi mennä kuuden isohkon "huputtamisessa" kalastajalangalla. Laitan kuitenkin korvan taakse.

Päädytään sitten mihin materiaalin ja malliin, niin vielä täytyy huomoida materiaalin uv-kestävyys, suolat ja sun muut. Sekä hankauskestävyys, värinpitävyys pinteessä olleessaan. Alkaa mennä jo tieteen puolelle. Voikon siis olla, että marssin venemessuille ja ostan froteiset hintaan 15 e / pari. Tylsää, mutta ehkäpä järkevää ja helppoa...

Sikäli mikäli kokemuksia lepuuttajasukista löytyy, niin jaattehan ne kansamme?!

XOXO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti