keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Apollon kausi 2015


Uusi kausi alkaa perjantaina 22.4.2016, joten uuden kauden kynnyksellä on hyvä vetää yhteen edellinen kausi, joka oli jälleen huikea. Apollo tipautettiin vesille jo maaliskuun 27. päivä 2015. Silloin kytättiin jäitä ja niiden lähtöä. Hietsun uimarannan läheisyyden pienvenesatama oli jäässä laskupäivänä. Laskun jälkeen taivas loiskautti vielä melkoisen märkiä ja suuria jalkarättejä. Näytti siltä, että kevät on peruttu. Kausikoeajo suoritettiin 29.3.15 makkaranpaistoreissun muodossa Gåsariin. Eka virallinen reissu ja virallinen kauden aloitus starttasi pitkänäperjantaina 3.4.15 Kauden eka veneyö oli 2.4.15 Vika reissu tehtiin 22.-23.11.15 Apollo nousi kuivalle maalle surkean harmaana ja tuulisena päivänä 27.11.2015. Meripäiviä Apollolle kertyi 243. Kauden kesto ei ole keleistä, vaan asenteesta kiinni!

Mittarilukema
kauden alussa 2982,2
kauden lopussa 3809,1 (puuttuu nostoajo eli arviolta lisää 2 mpk)
yhteensä 826,9 mpk.
Tunteja en jaksa laskea.

Polttoainekulutus on ihan mukava, mutta sanotaan että sillä rahalla sai niin paljon huikeita kokemuksia, ettei tunnu missään =)

Ja lisäkommenttina, että edellinen kausi tankattiin Helsingin hinnoilla ja kausi 2015 Inkoon ja siitä länteen hinnoilla ja säästö on HUIKEAT noi 30 snt litralta.

Tällä kaudella läntisin paikka oli Seili, eteläisin Hanko, toiseksi eteläisin Jussarö ja itäisin Porvoo. Apollo oli miehitettynä yhteensä 72 päivää. 26 satamaa, joista 2 kotisatamaa ja 3 käyntisatamaa. Veneessä vieraili kaksi koiraa: Jörö ja Boris sekä oma käppänä Urho.


Kauden saarista
Kiehtovin: Örö ja Högsåra
Haastavin: Tallholmen aaltojen puolesta, Modermagen sisäänajon takia.
Tutuin: Stora Fagerö ja Gölis
Kylmin: Heinäkuu
Kuumin: Modermagen
Ikimuistoisin: Bengtskärin majakka (ei omalla veneellä), Seili ja Högsåra (nuo omalla veneellä)
Tympein: Sama vastaus kuin vuosi sitten =)
Leppoisin: Stora Fagerö / Kaunissaari
Seitin ohut pettymys: Taalintehdas
Toteutunut unelma: Bengtskärin majakka
Parasta: 3,5 viikkoa veneessä yhteen menoon!


Kausi 2015 oli teknisesti vaativa, mutta mielellisesti MAHTAVA. Räjähtänyt lämminvesijärjestelmä. Vuotava makeanvedenputki. Potkurien pohjakosketuksesta johtuva potkurivenkslaaminen, joka ei ratkennut edes kauden loppuun. Laturiongelmasta johtuva akkuongelma. Lämminvesijärjestelmä kytkettiin pois ja se ongelma ratkesi siinä. Makeanvedenputki vaihdettiin ja samalla korjaantui myös mysteerisesti täyttyvä ylivuotopilssi. Potkurit vaihdettiin kolmilapasista nelilapasiin ja ei hyvä. Potkurihommaa pähkitään edelleen. Vinkkinä, älkää osuko pohjaan, mutta jos osutte niin älkääpä vaihtako potkureiden lapasuuksia ja nousuja, ellei ole selvillä miksi edelliset potkurit olivat sellaisia kuin olivat. Kryptistä, mutta avaan asiaa, jos ehdin ja osaan ja asia menee jiiriin. Laturiongelma korjataan talven aikana, sillä se ilmeni vasta sitten kun aurinko ei pystynyt enää täyttämään akkuja. Onneksi veneessä on aggrekaatti ja homma hoitui vikoilla reissuilla sen avulla.


Parasta tosiaan oli 3,5 viikkoa kestänyt kesälomareissu, jota ajatellessa meinaan pakahtua edelleen. Parasta myös Tammisaaren kansallispuistoalue, meri, luonto, linnut, ihmiset… Kaikki, ihan kaikki! Nyt meinaa mieli räjähtää odottamisesta, niin liikuttavan liki on kauden alku, mutta kuten tiedätte, odottavan aika on pitkä!

Ettepäin eli uuteen kauteen!

Nähdään merellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti