maanantai 30. toukokuuta 2016

Eheyttävä hetki


Koin eheytymisen erään saaren saunassa. Oli naisten vuoro. Siellä me istuimme, soukat ja rehevät, nuoret ja naiset, rikkaat ja köyhät sulassa sovussa löylyjen hempeässä syleilyssä, mustien urkujen soidessa. Ihanan pehmeiden löylyjen lisäksi saunan seinillä kimpoili seesteinen puheensorina. Oli tarinaa ja juttua. Tiedän erään naisen lapsen valmistuneen insinööriksi ja toisen sairaanhoitajaksi. Itse en virkannut mitään. Kuuntelin ja nautin. Välillä pulahdin kirkkaaseen meriveteen. Juttu jatkui ja tunnelma oli juuri niin täydellinen, kun se vaan mahtavan saunan ja merellisten maisemien äärellä voi olla. Eräällä löylytauolla eräs nainen kertoi syövästään ja sen tuomista muutoksista. Nainen jutusteli, siis nimenomaan jutusteli, äänessä ei ollut katkeruutta, ei pelkoa, ei vihaa. Vain tarina. Istuin ja kuuntelin. Istuin ja mietin. Olen melko pidättyväinen omien henkilökohtaisten asioiden kanssa ja tiedostan, että annan itsestäni aika vähän. Pidän sisällä sen mikä sisälläni on. Tiedostan myös, että jos ei anna ei saa. Mutta siinä hiljaksiin istuessani, olin kuitenkin osa tarinaa ja sitä yhteisöä. Olin vaikuttunut, otettukin ja koin jonkinasteisen valaistumisen. Painoin sieluni sopukoihin tuon tunnelman.
Sauna, tuo surujen sulattaja ja mielen lämmittäjä <3


XOXO

4 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma todella teillä on ollut. Tuollaista se on parhaimmillaan ja vallankin kun joskus ymmärtää sulkea oman suunsa (joka minulle on tosi vaikeaa) ja kuunnella mitä muilla on kerrottavana =D.

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä todella täydellinen tunnelma =)
  Täytyy myöntää, että kyllä yleensä olen innokkaana kertomassa veneilykokemuksia ja -suunnitelmia, mutta nyt fiilis oli sellainen, että vaikeneminen sopi tilanteeseen erittäin luontevasti.
  Tiedän muuten sinunkin istuneen noilla lauteilla ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo on muuten noissa yleisissä saunavuoroissa mielestäni parasta; tarinoiden kuunteleminen ja veneilykokemusten jakaminen. Monesti saunavuorojen jälkeen jaamme Kipparin kanssa kuulemamme tarinat ja vinkit; miesten saunoissa kyllä tuntuu olevan hieman rennompi tunnelma ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sama homma, että saunatarinat jaetaan toisillemme =) Uskoisin, että naisten saunan jutut on tosia ja miesten jutut pikkasen "väritettyjä" kalajuttuja =)

   Poista