tiistai 18. kesäkuuta 2013

nonni ja noloa

Niin päätin tätä blogia perustaessa, että vähintäänkin kaksi kertaa viikossa tulee uusi postaus, jotta aina olisi jotain (mielenkiintoista) luettavaa. No eipä tämä päätös kovin kauas kantanut... Voishan tätä selitellä kiireillä ja kaikella muullakin, mutten taida viitsiä.

Toukokuun viikonloput hupenivat ihanissa juhlissa ja riennoissa ja meri jäi kakkoseksi. Nyt kesäkuussa Apollo on ollut vesillä parina edellisenä viikonloppuna. Tuon ikäluokan paatistä löytyy alati jotain pikku vikaa. Tai ei ne kaikki nyt niin pieniä ole, mutta jos on pätevä konemestari kyydissä (tarkennuksena, että en ole minä) niin pieniä ne pätevälle on. Esimerkiksi toinen kone keitti jatkuvasti, tuntuu ikävältä ja turhauttavalta. Mutta jos ymmärtää mistä vikaa hakee, niin nopeasti ongelma ratkeaa. Kone keitti siksi, että l-letku (varmaan sille on joku oikea nimikin) oli pienesti halki, painekorkkiin oli tungettu ylimääräinen tiiviste, joka tukki huohottajan (luulen kuulleeni putken pätkän olevan tuon niminen) ja kaksi pulttia oli vain yksinkertaisesti löysällä. Kolme pikku vikaa korjattu ja kone hyrrää kuin kissanpentu.

Käytiin isäukon kanssa seuran saaressa idänsuunnilla. Kaunis ajokeli ja muutenkin miellyttävää.  Paatin kanssa joutu sen verran rassaamaan, että myöhästyttiin talkoista, mikä saatiin tuta selkäpiissä. No mitäs näistä, sillä viereiselle paikalle oli ankkuroitunut purkkari, jota miehitti varsin mukava pariskunta ja koira. Minulla oli jopa ensimmäistä kertaa ikinä käysä purkkarissa sisällä. Jos kehtaisin, kutsuisin itseni aina sataman kaikkiin veneisiin sisälle, sillä sisätilaratkaisut kiinnostavat kovasti.Toinen reissu suuntautui Porvooseen, mutta siitä ehkä sitten toisella kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti