keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Terveiset Englannista
Heilahdimme ystäväpariskunnan kanssa vallan mainiolla kuuden päivän reissulla Lontoossa ja Liverpoolissa. Siitäpä syystä täällä on ollut niin hiljaista. Etukäteen tehdyt ja päivittyvät postaukset tuntuvat liian ennakoivilta eli en saa aikaiseksi. Mutta siis asiaan. Pääfokuksena oli tietty lomailla ja nauttia pubikulttuurista, mutta myös käydä Liverpoolin kauden viimeisessä ottelussa Anfieldillä. Kaikesta kuivalla maalla tapahtuneesta keikkumisesta huolimatta tuliaisiksi kuitenkin tarttui jotain "veneilyyn" liittyvää....
Liverpoolin Liverbirdit
Lensimme HeValta Lontooseen ja sieltä siirryimme junalla Liverpooliin. Junamatkailu osoittautui mitä mainioimmaksi tilaisuudeksi ihailla maisemia, jotka tosiaan osoittautuivat ihanan englantilaisiksi (ylläri). Itse nyt innostun yleensä kaikesta, mutta tällä kertaa voiton vei ihastuttavat kanavaveneet eli narrowboatit. Pitkänhuiskeat ja kapeat paatit lipuivat kapeaakin kapeampia kanavia pitkin ja niitä oli ihastuttavan paljon.
Matala paatti ei juurikaan nouse kanavatörmän yli

Liverpoolissa paikallinen tiesi kertoa, että paatteja vuokrataan ja jokunen(?) myös asustelee niissä ympäri vuoden. Minä  niin näkisin itseni englannin maaseudulle kanavaveneen kapteeniksi. Kotisataman kupeessa kasvattaisin lampaita ja hevosia... Ja aina paistaisi aurinko (hahaaa)  No, ehkä sitten eläkepäivinä ja todennäköisimmin ilman sitä aurinkoa.

Liverpoolin Albert Dock:n satama-altaassa keikkuva narrowboat

Mutta sitä ennen voisikin suunnitella seikkailun, jossa vuokraisimme kanavapaatin ja seilaisimme kolmen solmun vauhtia pitkin kapeita vehreätörmäisiä ja pubien täplittämiä kanavia. Innostuin ajatuksesta jo reissun päällä, mutta törmättyäni tähän artikkeliin, innostuin todenteolla.   

Täältä löytyy lisää tietoa tiedonnälkäisille Englannin kanavista ja kanavalaivoista. Tuikkaamalla googlen kuvahakuun sanan narrowboats saa ehkä paremman kuvan kyseisestä kulkuvälineestä, sillä ylläoleva kuva on varmaan vain 1/3 osa kanavilla lipuvista paateista. Kummasti sitä veneilykuumeinen rupee näkemään reissussa veneitä eri tavalla kuin ennen. Tai ainakin niitä katsoo hyvinkin eri silmällä kuin aikaisemmin. Ja niinhän se taitaakin mennä, että sen näkee minkä mieli tahtoo nähdä....


-Myy-
Ps. Knoppailukysymyksenä, tiedättekö miksi Liverbirdit katsovat eri suuntiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti