torstai 28. tammikuuta 2016

Taskukamera

Törsäsin tuossa tovi sitten "taskukameraan" eli kameraan, jota suunnittelin kantavani kaikkialla mukana. Etenkin venereissuilla. Menin sekaisin jenkkien ostohumputtelupäivänä (Black Friday) ja ostin netistä kameran aika kevyillä tutustumisilla. Ostoskoriin päätyi valkoinen Olympus Pen E-P5. Söpö, mutta painava (kuvan töttörön kanssa 542 g). "Canon-kuvaajalle" haastava, mutta hiton hyvä kamera, silloin kun kaikki osuu kohdilleen. Valikko on erittäin hankalakäyttöinen, ainakin meikäläisen logiikalle.


Ostin myöhemmin pitkän harkinnan jälkeen Olympus M.Zuiko 45 mm f/1.8 -tötterön. Ei tuonut tuokaan oikotietä onneen eli opettelu ja kehittyminen jatkuvat tai rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että opettelu alkaa. Laiskana "täysautosarjatulittajana" olen vasta pintapuolisesti tutustunut p-toimintoon. Tuolla tötteröllä on jäätävä valovoima ja laaja epäterävyysalue eikä zoomia eli se on ns. henkilökuvausputki eli maisemakuvaukseen liki käymätön.


Taskuun tuo ei tosiaan ihan keposeen sujahda, joten täytyy suunnitella joku minireppu tai selkäpuolelle vyölaukun tapaan tuleva kameralaukku, joka jättää kädet vapaaksi. Jahka siis opin käyttämään kameraa ja löydän vielä jonkun omiin  tarpeisiin sopivan linssin, niin kyllä tuo kelpo peli on.


Ehkä huikein ominaisuus ja ominaisuus, jonka nerokkuutta en heti äkännyt on kameran sisäänrakennettu wifi. Kuvittelen, että wifi-ominaisuuden ansiosta saisin myös venereissuilla semireaaliaikaista juttua tuotettua. Kameraan vaan wifi-käsky, anroid-laitteeseen sovellus ja kuvat vain putoilevat esikatseluruutuun, josta halutut kuvat voi tallettaa ja julkaista. Kätevää, eikö?!

1 kommentti:

  1. Onnea uudelle kameralle! Minä kokeilin viimekesänä Canonin minijärkkäriä ja kyllä täytyy myöntää, että monesti kävi mielessä,että miksi raahaan järkkärikalustoa mukana =D. Ja Wifi on ihan ehdoton ominasuus. Minulle ei tule enään yhtään kameraa jossa ei olisi sitä =D. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista