sunnuntai 19. lokakuuta 2014

SyyssäitäTäällä sitä Apollossa istutaan ja laaditaan sotasuunnitelmaa kotimatkaa varten ja nautitaan varsin maukallista kahvia. Tuuli puhkuu ja puhaltaa ja suojaisasta satama-altaasta huolimatta Apollo liikehtii levottomasti ja tempoo köysiä. Vettä tulee minkä kerkiää. Pään kun pistää pihalle, tuntuuu kuin sitä revittäisiin irti. Laiturilla on vaikeuksia pysyä pystyssä. Jostain syystä nautin! Nautinko sitten kun lähdemme halkomaan viidentoistametrin tuulen nostattamia aaltoja...7 kommenttia:

 1. Minäkin nautin myrskystä ja aallokosta, nimittäin jalkojen ollessa tiukasti maan kamaralla tai veneen killuessa suojaisassa satamassa.
  Merihän on aina arvaamaton, mutta varsinkin nämä syksyiset myräkät ovat minusta ainakin hyvin epämiellyttäviä ja jopa hieman pelottavia. Toivottavasti pääsitte turvallisesti kotisatamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos "toivotuksista" =) Kotona ollaan ja matkakin meni mukavasti heti sen jälkeen kun päästiin satama-altaan rännistä ulos ja saatiin keula aallon suuntaiseksi. Sitä ennen oli kyllä melkoista vuoristorataa. Huh! Kotisatamaan kun päästiin oli meri täysin tyyni ja hurjan sumuinen. On tuo meri vaan kummallinen kun reilun 10 mpk:n päässä on ihan älytön keli ja toisaalla täysin tyven.
   Saaressa harmitti eniten, että keli esti upeiden aaltojen kuvaamisen, Ajattelinkin tuolla saaressa, että tykkäisit varmasti niistä valtavista tyrskyistä ja niiden kuvaamisesta, jos vain keli muutoin olisi ollut hivenen kivempi. Muutaman kuvan nappasin, nähtäväksi jää, että onko niistä mihinkään. Jos on, niin laitan tänne jossain vaiheessa muutaman kuvan.

   Poista
  2. Hienoa että pääsitte ehjinä kotiin :) Meri osaa olla tosi arvaamaton ja itse kunnioitan (pelkään) sitä ehkä jopa liikaakin ;) Toivotaan että kuvat onnistuivat ja oikeassa olit, kyllä olisin tykännyt katsella ja kuvailla tyrskyjä, sieltä saaresta käsin =D

   Poista
 2. Täälläkin ilmoittautuu yksi myrsky-ihminen. Harmillista tosiaan, että kuvaaminen tuulen puhaltaessa navakasti on toisinaan haasteellista, jopa mahdotontakin.

  Teitä muuten odottaa INSPIRAATIOHAASTE tuolla Aava kutsuu -blogissa :) Toivottavasti ehditte osallistumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei myrskyihminen =)
   Ei niistä kuvista tosiaan juur mitään tullut kun valtava kosteus huurusti linssin nanosekunnissa ja tuuli heilutteli kuvaajan smurffimaista kroppaa. Ja muutenkaan ei omat taidot riitä toistamaan kameran välityksellä aaltojen mahtia, aallot jäävät kuvissa aina latteiksi. Pitäisi kuvata videolle, jotta saisi pauhun ja pärskeet mukaan. Onneksi on kuitenkin muistot, jotka tosin saattavat muuttua "kalavaleiksi" ja värittyä =D

   Ja kiitos inspiraatiohaasteesta, teen parhaani hoitaakseni sen kunnialla. Ja kiitos myös öljyntorjuntajutun "nostamisesta", asia on edelleenkin kovin merkitsevä ja tärkeä!

   Poista
 3. Oi, löysimpä uuden blogin jossa moottoriveneillää =D. Pitääkin penkoa blogisi läpikotaisin =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Katinka! Aika hintsusti on tullut postailtua kesän aikana. Aina ajattelen että nyt naputan jutun, mutta sitten se jää ja uusi reissu on jo tuloillaan. Tosin ajattelin, että ehkäpä talvikauden aikana kirjoitan kesän jutut, niin on sitten jotain muisteltavaa pimeyden keskellä. Lupaan siis parantaa postaustahtia, jotta teillä on edes joskus jotain uutta luettavaa =)

   Poista