tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kesämuisteloita pt 1

Päätin tässä kevättä odotellessa ja lumi/jäätilannetta vahtiessani tehdä muistomatkan viime kesään ja postata venereissuista kolmen kivoimman paikan listauksen. Järjestykseen laittaminen tuntuu mahdottomalta paikkojen erilaisuuden vuoksi, joten julkaisenpa ne sitten satunnaisessa järkässä.
Ensimmäisenä lavalle astuu Hiittinen 
59°53,3' P, 22°31,2' I

Kuva @ http://www.uusikaupunki.fi

Putputtelimme Hiittisiin Sandönista. Porskutimme komeasti Kasnäsin ohitse siinä luulossa, että Hiittisista saa dieseliä. Eipä saanut ei. Hölmönä luotimme vanhoihin satamakirjoihin, jotka lupailivat polttoainetta. Onneksi apuun astui varakanisteri, joka tuli enempi kuin tarpeeseen ja pelasti meitit pinteestä ennen kuin edes sinne jouduimme. Tosin samaisen saaren kärjestä löytyy Rosala, joka myy dieseliä, että eipä se pinne niin kovin paha olisi ollut ilman varakanisteriakaan.

Hiittisten laituriin saapuessa eteen levittäytyy ihanan pysähtynyt pieni maalaiskylä. Ihan kuin olisi sukeltanut vanhaan suomifilmiin. Merta, aurinkoa, sinitaivas, pilvilampaita, vanhoja taloja, viljavia niittyjä, vanha kunnon hyvin varusteltu kyläkauppa sekä baari ruoka- ja juomatarjoiluineen. Testasimme kaupan sekä baarin ja hyvin toimivat. Kaikesta tunnelmallisuudestaan huolimatta päätimme jättää yöpymisen Hiittisissä väliin ja jatkaa matkaa seuraavalle etapille. Vasta myöhemmin luin Hiittisistä ja sen historiasta lisää. Jos siellä ollessani olisin tiennyt, että viikingit liittyvät vahvasti Hiittisten saariryhmään ei minua olisi saanut sieltä pois likikään noin nopiaan. Mielenkiintoinen historia, joka on helppo kuvitella seilatessa saariston kivisissä kapeikoissa.


Hiittisten baari
Helppo kuvitella, että palaisin tähän satamaan uudestaan. Tai sitten Rosalaan, jossa isompi vierassatama laajempine palveluineen. Jostain luin, että joku oli vuokrannut Rosalasta pyörät ja sotkenut niillä Hiittisiin. Ei ollenkaan hullumpi ajatus. Samalla voisi tehdä mielikuvamatkan sekä museomatkan viikinkiaikaan. Ehkäpä ensi kesänä näemme jälleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti