perjantai 25. heinäkuuta 2014

Koeajolla Miami Vicen tyyliin

Apollon koneet ovat kihnuttaneet puoliteholla jo pitkään. Kiulun kuuluisi kulkea 14 -15 solmua, mutta koneet ovat olleet sitä mieltä, että 9 - 10 solmua on aivan riittävä vauhti heille. Ongelman syitä on ratkottu teoriatasolla ja hyviä vinkkejä muilta veneilijöiltä on tullut. Tuo tiedon jakaminen ja auttamishalu on mahtihomma. Harva pihtaa tietojaan!
Heti kun koneiden kierrokset ja nopeus nousee, ryhtyvät koneet "kiehumaan" tai kiehuisivat jos antaisi kiehua eli siis oikeasti ne kuumenevat. Heti kun kierroksia laskee viilenevät myös koneet eli lämpöjä on vahdittava jatkuvasti. Toisaalta mihinkään ei yleensä ole kiire, mutta onhan se kiva kun hommat toimii niin kuin hommien kuuluisi toimia.



Nyt on molempiin myllyihin vaihdettu uudet termarit ja ensimmäiset testiajot olivat lupaavat. Kumpainenkin hyrräsi viilipyttyinä melkein 15 solmun vauhdissa. Meno oli entiseen ysi/kymppi solmuun verrattuna kuin Miami Vicessä.


Ilma oli kuin Saharassa ja ensimmäistä kertaa laskettiin koko kuomu alas. Tukka hulmuten, keulapärskeet lentäen paineltiin pitkin Helsingin edustaa. UUUUU, mikä mahtifiilis!




Ja nopeat mittaukset näyttivät ettei dieselin kulutus pompsahtanut pilviin vaan pysyi kutakuinkin samalla tasolla kuin hiljempaa ajettaessa. Polttoainekulutuksen arvioiminen on hivenen haastavaa tikkumeiningillä. Isoissa hörpyissä eli pidemmissä ajoissa se sujuu, mutta lyhyissä, alta 10 meripeninkulman ajoissa se on aika arvioivaa.

Vielä en kuitenkaan huuda hipheihurraata koneiden osalta. Jos kaikki toimii kuten koeajo lupasi, niin tulevana viikonloppuna mennään kovaa ja sitten huudetaan!



Koeajon jälkeen päätimme yöpyä kesäkodissamme ja nauttia harvinaisen helteisestä Helsingistä. Testasimme Majakkalaiva Relandersgrund:n. Lukuisia kertoja olen ko. paatin ohi ajellut ja aina miettinyt, että tuonne tahdon. Nyt vihdoin pääsin. Ihana tunnelma ja miljöö!




Helteisiä veneily- ja rantsukelejä kaikille!

ps. viimeisen kuvan pienet mustat kaverit eivät ole kirkontorin kupeessa pyrähteleviä lintuja, vaan pikkuruisia kärpäsiä, jotka parveilivat kukkapuskan yllä. Hauskasti vääristää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti