maanantai 5. toukokuuta 2014

Jäätävän hauska vappuveneily

http://www.jennimaria.portfoliobox.me/
Kuten edellisestä Hauskaa Vappua postauksesta joku saattoi keksiä, niin Myy oli lähdössä merille. Lastasin Apolloa jo vappuaaton iltapäivällä, jotta olisimme lähtövalmiudessa heti kun miehistö vaan saapuu satamaan. Keli ei ollut maailman lämpimin, mutta ei se tunnelmaa latistanut. Puoli kuudelta miehistökin oli paatissa ja pääsimme lähtemään. Matkaa määränpäähän on noin 11.4 mpk eli kovin pitkä ajo ei ollut edessä. Aluksi oli tarkoitus ajella ulompaa reittiä, mutta sen verran röykytti, että vapun kunniaksi muutimme kurssin vihreälle väylälle. 
Määränpäässä ei ollut kovin suurta ruuhkaa, joten laituripaikkakin löytyi tuosta vaan. Saunavuorokin saatiin varattua samointein. Ihan ensimmäiseksi ruokimme miehistön edellispäivänä valmiiksi tekemälläni kanarisotolla. Seuraavaksi päätimme sulatella pulleita pötsejämme saarikierroksella. Aurinkokin paistoi ja ilta oli kaunis. Mahtavaa!

http://www.jennimaria.portfoliobox.me/


Kuvat jäivät muutamaan kuvaan, mutta onneksi Jenni Könönen hoiti homman ja sain hänen kuviaan lainaan.

http://www.jennimaria.portfoliobox.me/

Vappupäivä valkeni jäätävän kylmänä. Onneksi veneessä on lämppäri, joten koko miehistö oli pysynyt lämpimänä koko yön. Nautimme lämpimässä etukajuutassa makoisan vappubrunssin. Oli bratwursteja, keitettyjä kananmuna, pekonia, mansikkaa, viinirypälettä, pikkukurkkuja, mozarella/tomaatti/basilika-salaattia, valkosipuleita, oliiveja ja vaikka ja mitä. Jäi herkkuja notkuvasta pöydästä kuvat ottamatta, höh. Brunssailun jälkeen teimme vielä saarikierroksen, istuimme grillillä hetken ja sitten olikin aika poistua kotia ja arkea kohti. Kaikista lämmittävistä, hengittävistä, tuultapitävistä vaatteista huolimatta luulin jäätyväni pystyyn. Enempää ei vaatetta voinut laittaa, sillä miselinukkona kannella köysien ja lepuuttajien nosteleminen paikoilleen ei olisi onnistunut. Tuo kylmyys oli sellaista epärehellistä kylmyyttä eli kosteaa ja jäätävää ja luihin ja ytimiin asti tunkeutuvaa ja sinne pyörimään jäävää. En koskaan aikaisemmin ole noin arktisissa olosuhteissa veneillyt. Juuri ennen kuin köydet piti napata irti tuli taivaan täydeltä rakeita. Raekuuron verran odoteltiin ja sitten mentiin. Skifferiin pysähdyttiin syömään liuskat ja sitten kotiin. Kiitos tämän kertaiselle miehistölleja kaikille saaressa kohdatuille!

3 kommenttia:

 1. Hauska on myös tuo sinun otsikkosi! :) Merellä on aina mukavaa, kelillä kuin kelillä, mutta kyllä täällä silti jo lämpöisempää säätä kovasti odotellaan. PS. Blogissani on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
 2. Wau, haaste! Ensimmäinen ikinä, joten täytyy ottaa haaste haltuun =D
  Taisi ne luvata taas lämpimämpää ja positiivista on se, ettei enää kylmemmäksi voi mennä eli suunta on pakosti parempi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva jos vastaat haasteeseen. Jään mielenkiinnolla odottamaan vastauksiasi :) Halusin haastaa sinut, koska pidän tästä blogista kovasti!
   Positiivisella asenteella liikenteessä, se on oikein! Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista