lauantai 12. huhtikuuta 2014

Apollon kausi startattu

Laskuri tuossa vieressä laskeskelee vielä päiviä laskuun, mutta Apollo keikkuukin jo lainehilla. Sanotaanko vaikka, että matkassa oli muutama muuttuja ja siksi rautarouva on palannut jo nyt!


Laskupäivähän oli erittäin hmmm. "otollinen" laskulle, satoi ja kalsasi. Tosin viime vuonna oli huomattavasti kylmempi, suorastaan jäätävä. Laskupäivä meni intoillessa, intoillessa ja intoillessa sekä rouvan laskukuntoon saattamisessa.


Apollon talvisäilytyspaikka on omakotilan pihalla, autotallin ja toisen veneen välissä. Tila on kapea ja virheille ei ole varaa. Viisitonnia venettä pitää nostaa ensin pystysuoraan korkeuksiin ja sen jälkeen "lennättää" puiden yli auton selkään.

Käsittämättömän millintarkasti nousi vene, liiti taivaankannen halki ja laskeutui vetoauton perään. Hivenen vain köysistä ohjailtiin. Ihan kelle tahansa tuollaista hommaa ei uskaltaisi antaa, mutta tämä mies osaa.


Ilmalaiva?Laskupaikka sama kuin nostossa, joten veet olivat tutut ja turvalliset ja lasku sujui kuin opetusvideoissa.Koska keli oli mitä oli oli paattimmekin likaistakin likaisempi. Uhkasin kääriä seuraavan laskun yhteydessä sen elmuun. Olin nimittäin jynssännyt kantta aiemmin päivällä millimetrin tarkkuudella reilut kolme tuntia. Tokihan tiesin, ettei Apollo saavu merenrantaan putipuhtaana, mutta että noin p****na. Satamaammekaan ei ole avattu vielä kauteen, joten letkusta syöksevä vesi oli haave vain. Merivedellä sitten vain jynssämään pahimmat liat pois.

Myöhäisissä nostoissa ja aikaisissa laskuissa on omat huonot puolensa, hirmuinen kiire kaiken kuntoon laittamisen kanssa. Mutta se on ainoa tapa, jolla saa huikean pitkän kauden (vuonna 2013 5.5 - 22.11) Viime keväänä kytättiin jäätilannetta, tänä vuonna jäitä ei tarvinnut "poltella", mutta mittaria tuijotettiin niin että hyvä kun asteet eivät nousseet katseen voimalla. Koska voi maalata pohjan, koska vahataan... jne. jne. Olin budjetoinut pääsiäisviikon veneen laskukuntoon saattamiselle, mutta muuttujien takia aikataulut menivät pepulleen. Tämä viikko onkin sitten töiden kustannuksella hoidettu ne laskun kannalta pakolliset hommat pois. Loput tehdään satamassa tai jätetään tekemättä. Todella rankka viikko takana, henkisesti työkiireinden ja aikataulujen yhteensovittamisen kanssa ja fyysisesti kaiken hinkkaamisen, kiipeilyn ynnä muun oudoissa asennoissa veneen alla, vierellä ja kannella "joogaamisesta". Mutta kyllä kaikki on sen arvoista, että tänään ajettiin eka koeajo, joka ei ihan maaliin mennyt, mutta siltikin kausi on korkattu ja mieli on mitä mahtavin!

5 kommenttia:

 1. Oho!! Täällähän varsinainen ylläri odotti! Onnea uuden kauden korkkaamisesta teille supernopeille :) Taidatte taas tehdä uuden ennätyksen kauden pituudessa, ellei talvi sitten yllätä aikaisella tulollaan.... hyi olkoon, ei parane edes ajatella niitä aikoja. Nyt keskitytään tähän tulevaan, teillä jo alkaneeseen kauteen iloisin ja odottavaisin mielin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ansku! Pidetään peukkuja ettei tuo nopeus käänny meitä vastaan kauden aikana, sen verran kiireellä ja riskirajoilla osa hommista on tehty.
  Toivottavasti luontoäiti avittaa teitä huoltohommissa ja nostaa lämpötilat siihen malliin, että pääsette jatkamaan pohjan kunnostusta ja pääsette tekin pian vesille. Pääsiäiseksi taisivat luvata komeaa keliä, peukut pystyyn, että ennustus käy toteen!
  Mukavaa lomaviikkoa sinulle ja toivottavasti flunssasi on jo taittunut. Oma kurkkuni ilmeisesti sympatiseeraa sinua, sillä se meinaa että olisi kipeä. En usko, enkä taivu sen kipuiluun =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempityksistä ja lomatoivotuksista sinulle! Oloni on jo hieman parempi eli kyllä tässä henkiin taidetaan jäädä ;) En usko että on mitään syytä huoleen. Nopeudestanne huolimatta uskon että teillä on taito hyppysissä, joten ei muuta kuin nauttimaan veneilyn ilosta. Voi sinun kurkkuasi, mutta hyvä sinä, taistele vastaan vaan ja kaikki keinothan ovat siinä taistelussa sallittuja ;)

   Poista
 3. Jopas, nyt on ;-) ja mitä parasta, pääsiäiseksi luvattu upeita kelejä, oletteko lähdössä merelle vai vieläkö kunnostustyöt jatkuvat satamassa ? Mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä !

  VastaaPoista
 4. =D Merelle mieleni menevi vai miten sitä sanotaan... Eli kyllä kunnostukset on kunnostettu hetkeksi, mitä nyt torstaina puunataan sisäosat ja sen jälkeen varustellaan ja perjantai aamuna köydet irti ja koneet kuumiksi eli pääsiäinen vietetään merellä ja tosiaan ennustusten mukaan komeissa keleissä =D
  Aurinkoisia pääsiäispäiviä sinulle myös!

  VastaaPoista