maanantai 6. toukokuuta 2013

Rauman valloitus


JUHUU, kaupat tuli tehtyä ja venho on vedessä. Juhuu! Siinä samalla tuli valloitettua myös Rauma. Sivistyksessä oli Rauman mentävä aukko, sillä kyseisestä kyläsestä ei ollut etukäteen mitään käryä. Onneksi wikipedia jeesasi tiedonnälkäistä. Kylä osoittautuikin mukiinmeneväksi (hassu sanonta). Ja Vanha Raumahan on upea. Onneksi sen upeus on ymmärretty muuallakin, sillä se on Unescon maailmanperintökohde, wau!

Kuvakaappaus www.rauma.fi

Kummasti kylää, tai kaupunkihan tuo Rauma on, piristää läpi kulkeva kanaali. Ihmettelen vain miksi täälläkin, kuten monessa muussakin kaupungissa on kauniiden, historiaa havisevien rakennusten kylkeen rakennettu hemmetin rumia betonikolosseumeja? Uf, palauttakaa asemakaavaan pitsihuvilat ja mansardikatot!

Raumalla tuli koettua Cumulus » ihan ok, plussana sunnuntaiaamulla 11.00 asti tarjoiltu aamiainen sekä edellisillan ilmainen sauna ja uiminen.

kuvakaappaus www.cumulus.fi

Buena Vista » Lehtipihvi ja leikkeet eivät tarjoilleet yllätyksiä mihinkään suuntaan eli annokset noudattivat niille tuttua ja turvallista linjaa. Ihan viihtyisä ja hintatasokin ok. Tänne kuitenkin ehdottomasti ennemmin kuin kebabbilaan! 

kuvakaappaus www.fonecta.fi
 Vanhan Rauman Toripöllö » ilmeettömän eleetön, mutta jollain kumman konstilla kumminkin ystävällinen palvelu. Olisiko ollut "alkuasukkaiden" kantakuppila. 

kuvakaappaus www.fonecta.fi
Amarillo » pöperöt pukkas pötsit niin täyteen, että vyöryimme pihalle. Ehkä parasta Amarilloa, mitä tähän mennessä olen kokenut. Nopea ja asiallinen palvelu ja ruokavammaiseen suhtauduttiin asiallisesti, mikä ei ole aina itsestään selvyys. 

kuvakaappaus @ Amarillo Rauma

Mr Jones » tuntui heti kotoisalta. Mukava ja viihtyisä bubimainen tunnelma ja sisustus heijasteli Brittien siirtomaista tunnistettavia elementtejä. Asiasta riitti juttua pitempäänkin eli oiva paikka viedä toisilleen vieraista henkilöistä koostuva ryhmä. 

kuvakaappaus www.mrjones.fi

Onnela » pelkkä ovella pyörähtäminen riitti kertomaan ettei sisälle asti tarvitse mennä. Äärettömän mukava poke on mainitsemisen arvoinen, koska näihin törmää melko harvoin.

kuvakaappaus www.fonecta.fi

Bar Putka ja Sinisoihtu » 12 e sisäänpääsymaksun maksaminen tuntui suolaiselta, siihen nähden ettei esiintyvä bändi eikä karaoke eikä jortsuaminen kiinnostaneet, mutta seurassamme olleella herrashenkilöllä oli tulenpalava halu parketille, joten päätimme kokeilla. Jos tykkää em. asioista suosittelen, jos taas ei niin ehkäpä Mr Jones on huomattavasti oikeampi valinta.

kuvakaappaus www.ravintolaputka.fi

Aikas paljon nähtiin, kierrettiin, käveltiin ja koettiin ja kaiken tuon lisäksi vene hoidettiin laskukuntoon ja laskettiin. Mutta koska tämä postaus lipsahti kiertokäynnin puolelle siirränkin laskuraportin myöhemmäksi, jottet joudu lukemaan raamatullisen verran tekstiä yhdellä kertaa! Kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti