perjantai 3. toukokuuta 2013

Iso h-hetki on käsillä

Jee, sunnuntaina putoaa paatti vetehen! Jee! Nyt kun ne jäätkin suostuivat vihdoin sulamaan homma onnistuu! Olisiko intensiivisellä, jopa pakkomielteisellä vahtimisella ollut apua?! Eli vihdoin ja viimein suuri päivä koittaa eli vesillelasku ja kausi, kuulit kyllä kausi alkaa. Todellisuudessa sunnuntaina on vasta uuden eli vanhan, mutta meille uuden veneen koeajo. Kaupoista on suoritettu käsimaksu ja jos kaikki on siten miten vene on meille myyty lyödään loppusumma pöytään ja paatti vaihtaa omistajaa. Tähän mennessä myyjän toiminta on ollut niin mieltä lämmittävän särmää, että vaikea kuvitella että mitään ainakaan tarkoituksenmukaisia mutkia matkaan tulisi. Tosin eihän näistä ikinä tiedä... Ei, en kyllä suostu lähtemään pessimisti ei pety -linjalle vaan jatkan *juhuu* tuulettamista juhuu!  

Paatti nakottaa Raumalla ja me pääkaupunkiseudulla. Matkaan lähdetään jo lauantaina ja hyvissä ajoin tietenkin. Tarkoitus on kertaalleen käydä vene varusteluineen läpi ja muun muassa vaihtaa akut ja vahata kyljet ja kansi ja hoitaa muuta pientä puuhaa loppuun. Illaksi sitten Cumulukseen ja Rauman yöhön krebaamaan. Todellisuudessa täytyy iisisti ottaa, sillä puolilta päivin tapahtuu lasku, koeajo ja opastus. Ja jos kaik on kuten pittää, niin sunnuntaina me olemme maailman onnellisimpia! Tässä kohtaa on ehkä syytä mainita, että paatilla tulee olemaan muitakin kippareita kuin me, mutta koska ei kiinnosta selventää omistussuhteita sen kummemmin, kutsun paattia meidän paatiksi. Ja jaettu ilo se suurin ilo on!  

Koska olemme niin varmoja (peukut pystyyn), ettei yllätyksiä tule ja homma sujuu, niin meinaamme viedä jo osan kotiin ajoa varten tarvittavista varusteluista mukanamme. Vene siirtyy hyvin varusteltuna eli köysineen, turva/hätävarusteineen, navigointivälineineen ynnä muine runsaine tarvikkeineen, joten aika haastavaa on miettiä neljän päivän (kotimatkaan Rauma - Hki on budjetoitu 4 ajopäivää) tarviketarve näin etukäteen, kun koko varustelu ei kuitenkaan ole selvillä. Menemmehän me toisen kerran Raumalle siinä kohtaa kun lähdemme kotimatkalle, mutta logistisista syistä suurimmat tarvikkeet on vietävä etukäteen. Onneksi kotimatka ei tapahdu kuitenkaan minään "avomeripurjehduksena", joten eiköhän tästä ennakoivasta pakkaamisesta ja kotimatkasta selvitä. Jos nyt fiilis on näin juhuu, niin kuinka juhuu se on sunnuntaina? Kuulette kyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti