torstai 30. kesäkuuta 2016

Bränikät merikupit



Meillä juodaan kahvi veneessä posliinista. Maistuu paremmalta kuin selluloosakiposta nautittuna. Veneeseen on ajautunut jossain vaiheessa paksusta fajanssista tehdyt painavat rumilukset. Olin suunnitellut, että kokeilisin melamiinisia kuppeja, mutta sitten törmäsin koticitarissa merifiiliksisiin kuppeihin, jotka päätyivät Apolloon välittömästi. Siellä ne hyllyssä huusivat. Femman kipale, kivan kokoiset ja näköiset. Kahvi on tärkeä asia ja yhtä tärkeää on se mistä sitä kupista sitä juo. Ruma kuppi = paha kahvi ja ehdottomasti toisin päin. 



"en muuta tarvikaan
kuin kahvintilkan vaan
niin riemu nousee kattoon uudestaan
aaa, se hurmaa aina vaan
näin on
onni on, kahvi verraton"

-Emma Salokoski-



6 kommenttia:

  1. Kyllä ei mistään pahanmakuisista pahvimukeista juoda kahvia meidänkään paatissa =D
    Tosi kivan näköiset ja ihana merelliset kupit löysitkin ♥ Ja samantyyliset servetitkin! Meillä on käytössä majakkamukit, mutta kipparin mielestä ne ovat hieman liian pienet, joten hän juo aina oman kahvinsa isommasta, myös merellisestä, mutta valitettavasti reunastaan hieman rikkonaisesta kupista. Täytynee keksiä jokin kompromissi, sillä haluaisin heittää rikkonaisen kupin pois, vaan enpä uskalla, ennen kuin on uusi kuppi ostettu tilalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen erittäin tyytyväinen vielä viikkojenkin jälkeen löydöstä. Servietit olen ostamut jo aiemmin talven venemessuilta. Olen vaan vaalinut niitä ja odottanut jotain suurta juhlahetkeä =)
      Itselläni on kotona iiiiso muki kahvittelua varten, mutta veneellä on pakko käyttää pienempää mukia, jotta muillekin jää kahvia =) Kipparin uusi mukihan on hyvä isänpäivä- tai joululahja, vai saako joulusta kesken veneilykauden edes puhua =D

      Poista
  2. On hienot, oikeesti! Menamiini on kätevä veneessä mutta kahvi ja tee tummuuttaa kupit joten siinä mielessä eivät ole ihan parhaat. Kyllä teidän nyt kelpaa kaffitella =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katinka, välillä onnistaa ;)
      Eli oli hyvä päätös ostaa porsliinia, tummuneet astiat ovat ällöjä =)

      Poista
  3. Hienot, onnistunut hankinta, mitäs kahvia teillä nautitaan veneessä ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä kanssasi =)
      Meillä käytetään millon mitäkin keskihintaista pannujauhatuskahvia. Kahvi keitetään joko ihan perus "nokipannulla" hellalla tai sitten se tehdään tuubissa (en tiedä mikä sen laitteen oikea nimi on). Aina tulee hyvää kahvia, mutta porojen putsaaminen on ärsyä puuhaa verrattuna keitinkahviin. Aika usein ostetaan ylihinnoiteltua "tukikahvia" eli esim. Bengtskär-kahvia. Hinta ei perustu mihinkään, mutta rahat menevät kuitenkin hyvään kohteeseen

      Poista