maanantai 2. maaliskuuta 2015

Meriretki maateitse


Tiiättekö kun pitäisi tehdä kaikenlaista arkista, kuten siivota tai kirjanpitoa tms. ja sitten huomaatkin tekeväsi ihan jotain muuta, jotain huomattavasti nastempaa. Niin kävi eilenkin, ihan vaan piti pikaisesti käydä tutkimusmatkalla Inkoon satamassa. Ehkäpä joskus myöhemmin kuulette että miksi....


Onkohan pulut pelanneet potkupalloa?
Onkohan tämä "lasikuitukippo" talvehtinut tässä vai onko joku todella aikainen laskenut venhonsa vesille?

Ei uskoisi, että vielä on talvi...
Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen
Näistä keltaisista tolpista tulee hyvä mieli =)
Joimme satamassa kupposet kuumaa ja niiden äärellä syntyi idea piipahtaa Barösundissa. Tuumasta toteutukseen ja Barösundiin. Jos ei kerta perusveneily onnistu, täytyy olla kekseliäs, jotta pääsee veden päälle. Punainen kirppumme siis keltaisen lossin kyytiin ja "sundin" yli toiselle puolelle.

Uskoisitko, että on maaliskuun ensimmäinen päivä?
Kapeikko oli täysin sula. Teimme lenkin kesäravintola Scolan pihaan. Hauska käydä talvella, vai voisiko sanoa kevättalvella paikoissa, jossa on liikkunut vain veneellä ja kesällä. Huomasimme, että Salen tankit olivat nykyään abc:n tankkeja ja niistä olisi tarpeen vaatiessa saanut menovettä. Hyvä tieto aikaiselle veneilijälle.

Ihana kesäravintola Scola, suosittelen!
http://www.ravintola-scola.fi/
Lossilla yli
Vielä emme malttaneet jättää reissua, vaan käänsimme nokkamme kohti Gölisnäsiä, jossa olimme edelliskesänä Apollolla vierailleet. Viitoitus oli salaperäistä, mutta onnistuimme kuitenkin pääsemään perille. Kävelimme jääkenttien piirittämille laitureille ja haaveilimme kesästä. Onneksi ei tuollakaan jään ja vapaan veden raja niin kovin kaukana ollut.


Puolukoita?
Taitaa kivi selviytyä voittajana tästäkin talvesta


Pikkuhiljaa vapaaksi, laine kerrallaan
Ja sitten taas kiesi lossiin ja yli. Nälkähän siinä alkoi jo vaivata, mutta sporttikuurilaisille ei ollut särvintä tarjolla. Paluumatkalla mieleen muotoutui vielä idea käväistä Porkkalan kärjessä. "Nautitaan nyt meri-ilmasta oikein urakalla kun siihen kerran mahdollisuus on".


Kirkkonummen Prismasta haettiin eväät, jotka nautiskeltiin Porkkala Marinen pihalla. Myös siellä jää oli voitolla, joskin vesi liplatteli melko lähellä.


Joku innokas on jo kurvaillut menemään

Kotimatkalla, kippuraisella tiellä näimme Äiti- ja lapsihirven. Julmetun kokoisia elukoita. Eivät onneksi aiheuttaneet liikkeillään meille vaaratilannetta, mutta meinasi mennä vissyt väärään kurkkuun, kun yritin sönkätä innostuksissani pysähtymiskäskyjä niin, ettei kuski saa sätkyä. Myöhemmin mietin, että oisiko tuo veneily tuonut tietynlaista rauhaa toimintaan, siellä kun pitää artikuloida juuri tilanteen tarvitsemalla tavalla. Turha kailotus ja äkkinäisyys, ellei siihen ole tarvetta täytyy pitää "suussa". Myöhemmin sama tilanne toistui, kun pellolla käyskenteli kaksi valkopyrstöpeuraa. Loppumatka sujui mutkattomasti, tai no melko mutkainen tuo Porkkalantie on, mutta noin muuten ilman lisämutkia.


Päivä oli jo valunut kuin varkain iltaan, joten ei sitä enää niihin arkipuuhiin kannattanut ryhtyä, joten päädyimme hikilenkin kautta saunaan. Ja saunasta sitten vielä on the Rocksiin Hemma Beastin keikalle. Hommat ovat hoitamatta edelleen, mutta erikiva päivä takana. Paljon merta, luontoa ja maisemaa, vaikkakin suurin osa auton ikkunan läpi, mutta silti. Kohta mennään jo merellä!

4 kommenttia:

 1. Voi veljet miten ihana nähdä vanhoja, tuttuja, ja todella rakkaiksi tulleita maisemia! Noilla vesillä olen veneillyt jo lapsena ensimmäisiä kertoja, silloin kun asuimme Espoossa. Myöhemmin muutin itse Kirkkonummelle ja vanhempani muuttivat Inkooseen :) Heh, Porkkalantie ON todellakin mutkainen ;) Kiitos tästä nostalgiapostauksesta! Kevättä odotellessa ja veneilykuumetta potiessa........
  no, ihan "kohta" taas jo mennään merellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat lapsuusmaisemat sinulla on kyllä ollut ja ilmeisesti olet aina asustellut merenrantakaupungeissa, vau =)
   Täällä tuojotetaan lämpömittaria, säitä ja lumiensulamisia siihen malliin, että enää muuta nääkään. Mieli olisi jo valmis siirtymään veneilykauteen, vene ei =)
   Mutta oikeassa olet, kohta mennään =)

   Poista
 2. Ihan mielettömän ihana idea ajella "talvella" niissä maisemissä missä kesällä menee veneellä. Muutenkin postaus oli oivallinen kevään dokumentointi ja raportti. Tuota Scolaa meinasimme jo viime kesänä testata kun olimme jussina Gölisissä, mutta niiiiiin kylmä oli ilma ettei viitsinyt lähteä sinne sateessa kävelemään =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihanaa =) Sen verran ihanaa, että mietin tänään että pitäisikö lähteä uudestaan samalle reissulle. Päädyin katsomaan kuvat uudestaan ja pitämään peukkuja, että ensi viikolle luvattu lämpöaalto pitäisi paikkansa =)
   Miehistön miehet söivät tuolla Scolassa ja kehuivat todella paljon ruokia. Palvelu myös oli hyvää, puhumattakaan miljööstä ja maisemista =)

   Poista