maanantai 28. huhtikuuta 2014

Pääsiäisretkit, pt 2

 
 


Koska tarinaa näyttää tulevan, pätkäisin pääsiäisreissun osiin, jotta edes joku jaksaisi lukea koko reissun turinat. Eli pääsiäislauantaina silmät avattiin Långön:ssä hyvin nukutun ja todella rauhallisen ja tasaisen yön jäljiltä. Kipparit, matruusit, konemestari ja mitä näitä muita nyt oli ryömivät pusseistaan kasin kieppeillä ja kymmeneltä irtosivat ankkuri ja köydet. Olimme liikkeellä ajoissa, tiedän että moni tässä kohtaa nauraa partaansa ja toteaa, ettei tuo mitään aikaista ole. Meille on, sillä olemme pääsääntöisesti ottaneet linjan, että veneessä lomaillaan ja tehdään asiat siten miten ne parhaimmalta tuntuu. Arkena saa herätä herätyskelloon ihan riittämiin, veneeseen en sellaista edes huoli.

Maailman kauneimmat timantit?
 
Päivä valkeni parempana kuin edellinen ja vieläkin se tuntuu uskomattomalta. Linnut pitivät omaa kevätsinfoniaa ja me nautimme, kaikesta, ihan kaikesta. Olimme budjetoineet päivälle pitkän ajon, mutta edellisvuoden lokikirjaa eli Apollon veneraamattua ja veneen lokia tutkiessamme huomasimme, että edessä olikin muutaman tunnin ajo. Edellisen päivän ajot olivat 52 mpk eli Hankoon oli matkaa noin 30 mpk. Ja sitten sitä taas mentiin suut messingillä. Olimme valinneet reitiksi vihreän linjan eli sen joka kulkee Tammisaaren suun editse ja jatkaa Hankoon koko matkan rannan tuntumassa. Kaunis reitti. Tai toisaalta... onko joku joskus nähnyt ruman reitin?


Veneitä ei vesillä juurikaan näkynyt, mutta lintu sitäkin enemmän

Hankoon saavuttiin oikein mukavaan aikaan ja aikaa oli vaikka mihin. Jo etukäteen tiedossa oli, että satama on kiinni. Itäsatama avaa "ovensa" vasta 1.6. Rannan Roxx on onneksi auki ja siellä pääsee saunaan ja suihkuun. 6 euroa / saunoja, on varsin kohtuullinen hinta. Illaksi olimme varanneet pöydän Origosta, joten pitihän sitä puhdistautumaan päästä ja laittaa vähän lilaa luomeen. Saimme onneksi veneen maasähköön, jotten tukkakin kuivasi hulmuten hiustenkuivaajalla. Tapparan voitokas pelikin ehdittiin nähdä ennen kuin illan virallinen osuus oli edessä.
 


Tomaatteja?


Apollon pääsiäiskukka
Varjoja Origossa
Voimme muuten suositella Origoa erittäin lämpimästä viidellä tähdellä. Mahtava miljöö, mahtava henkilökunta ja mahtava ruoka. Nam ja kiitos!

Vielä tulee yksi pääsiäispostaus, yrittäkää jaksaa!
 

2 kommenttia:

  1. Minusta yksi kevään ja syksyn parhaista puolista veneilyssä on se, kun ei ole ruuhkaa satamissa. Tosin tälläkin kolikolla on kääntöpuolensa eli kauden ulkopuolella ovat palvelutkin kortilla. Hienoa että te nyt kuitenkin pääsitte saunomaan ja sähköäkin oli saatavilla :) Ravintola Origon laitan korvan taakse tulevia kausia varten, sillä tämä kausi menee minulta yhden viikon mittaista lomaa lukuunottamatta viikonloppuretkien merkeissä. Ehkä ensi vuonna sitten on mahdollisuus pitää palkatonta lomaa :)

    VastaaPoista
  2. Joo, Origo kannattaa ehdottomasti ottaa näitä kokeilen -listalle. Toinen hyvä Hangossa on Classic Pizza. Löytyy samalta "makasiinisuoralta" kuin tuo Origo. Paikat ovat täysin erilaisia, mutta molempia yhdistää hyvä ruoka ja palvelu.
    Onneksi kuitenkin saat "nipistettyä" edes sen yhden viikon lomaa. Jos merille menette silloin, niin merellähänä on se mainio taipumus tehdä kaikesta ainakin tuplapitkiä. Päiväkin tuntuu kahdelta eli tuolla logiikalla lomasi on kahden viikon pituinen =D

    VastaaPoista