keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Ameeban päivät ovat luetut

Viime kaudella kärsimme koneongelmista, joiden ydinongelma löytyi tankissa elelevästä ameebaksi ristitystä dieselbakteerista. Aiemmat dieslbakteeriin liittyvät jutut löytyvät täältä. Ameeban kasvua hillittiin lorauttamalla dieselin joukkoon Fuel settiä, mutta eihän se tietenkään ameebaa poistanut, hillitsi lisäkasvua vain. Kesken kauden tankin tyhjennykseen ei lähdetty, koska edessä olisi ollut liian suuri projekti. Konetilassa olevan tankin puhdistusluukku oli maalattu umpeen eli sitä irrottaessa lisäroskaa olisi saattanut päästä tankkiin ja ties mitä muita ketjureaktioita se olisi aiheuttanut. Väitin aikaisemmin ettei tuollaista luukkua ole, mutta olihan se, se piti vain ensin löytää... Mutta nyt on luukku aukaistu ja dieselit pumpattu käsipumpulla pois ja kaadettu sihtisuppilon läpi tonkkiin. 

https://www.motonet.fi/fi/tuote/751002/Oljynvaihto-ilmauspumppu-55l

Jumankega mitä mönjää sieltä nousi, ei siis mikään ihme jos kone köhii. 


Ensimmäisen "noston" saalis. YYök!
Tämmöstähän sieltä sitten nousi
Pitkään pohdittiin, että lähdetäänkö tankin pesuun vai annetaanko olla. Annettiin olla, sillä 450 litraa ongelmajätettä kuulostaa neljältäsadaltaviideltäkymmeneltälitralta ongelmajätettä. Myös lukuisat laipiot vaikuttivat päätökseen. Ratkaisu voi osoittautua huonoksi, mutta "itketään" sitä sitten. Aiemmin suodattimet sijaitsivat polttaineputkien päässä eli polttoainesäiliössä, jolloin niiden puhdistaminen reissussa ei ole mikään iisibiisihomma.

Polttoaineletkujen(putkien) suodattimet 
Nyt suodattimet otettiin pois ja siirettiin konetilan puolelle eli näkyviin. Jos tukkeuma yllättää voi suodattimen vaihtaa suht helposti. Oletamme, että samalla myös mahdollisesti pohjalla oleva sakka nousee ja poistuu. Samalla todettiin, että polttoainetikun näyttämä 50 litraa on myös tonkissa saman verran eli tikku pitää kutinsa melko hyvin. Apollossa katsotaan polttoaineen määrä tikun avulla, ei mittarin. Tikku vaihtunee tulevaisuudessa mittariksi. Toivottavasti yllä olevat toimet tuohosivat ameeban valtakauden ja jatkossa se on vain menneessä tapahtunut opettava kokemus! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti