tiistai 2. huhtikuuta 2013

Koeajosuunnitelma vol 1

Tuossa aiemmin olen pikaisesti sivuuttanut aihetta veneen vaihto. Uusi, tai siis vanha, mutta meille uusi paatti sijaitsee Raumalla ja suuri suunnitelma olisi hakea se vesiteitse kotiin. Samalla hoituisi koeajo sekä veneeseen tutustuminen. Suurimpana haasteena tällä hetkellä on jäätilanne. Sulaako jäät helatorstaihin mennessä? Sulaahan ne?? Sanokaa, että sulaa! Missä on sammakkoennustajat ja muut hyvää kevätkeliä lupaavat poppamiehet?

Jos nyt kuitenkin lähetään siitä olettamuksesta, että jäätilanne sallii veneretken, niin ratkaisua vaativa seikka on matka pääkaupungista Raumalle. Venehän siirtyy meille liki varustelemattomana eli vaikka kuinka yrittäisi pakata vähän kamaa matkaan, niin kyllä sitä pakostikin tulee. Pähkäilemme seuraavien vaihtoehtojen välillä

a. Värvätään joku ajamaan meidät Raumalle (240 km / suunta)
b. Viedään kamat jo aiemmin. Matkataan junalla Turkuun ja bussilla Raumalle (kesto noin 4h ja 55 e / naama)
c. Viedään kamat jo aiemmin ja matkataan bussilla Raumalle (kesto noin 4h ja 43 e / naama)
d. Vuokrataan auto (hinta n. 100 e) ja ajetaan se Rauman (kuorman purku) kautta Porin lentokentälle ja sieltä bussilla takaisin Raumalle (bussimatka 50 km, kesto n. 1 h, n. 12 e/naama).
e. Vuokrataan auto (hinta n. 100 e) ja ajetaan se Rauman (kuorman purku) kautta Porin lentokentälle ja sieltä takaisin Raumalle taksilla (50 km, hinta varmaan 100 e paikkeilla).
f. Lähetetään kamat matkahuollolla Raumalle ja mennään juna/bussilla tai bussilla.
g. Joku aivan muu, mikä vielä ei ole tullu mieleen. 

Onhan tuossa vaihtoehto poikineen. Nyt vain täytyy valita järkevin ja hinta/laatusuhteeltaan paras vaihtoehto. Kerronpa myöhemmin mihin päädyttiin ja miksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti