lauantai 21. helmikuuta 2015

Majakka mukissa
Majakat kiehtovat useimpia meistä. Niissä on historiaa ja karua ylväyttä sekä ripaus mystiikkaa. Useimmiten majakoiden luokse on karujen olosuhteiden vuoksi vaikea päästä, mikä lisää niiden kiehtovuutta. Majakan siluetti mukissa, pyyhkeessä, tyynyssä tai missä tahansa saa liki jokaisen veneilijän villiintymään. Tiedän myös monien keräilevan A la Carten Majakkamukeja. Majakkamukit on muumimaisen söpöjä, tunnistettavia ja ne jo itsessään on käsite. Kun puhutaan majakkamukeista puhutaan niistä.


Yllämainittujen mukien lisäksi on huonoilla kuvilla varustettuja printtimukeja, jotka huutavat räikeydellään mauttomuutta. Ja sitten on uusi kotimainen "majakkamukikuvittaja" eli valokuvaaja/graafikko, joka tekee majakoista ottamistaan/otetuista kuvista tasapainoisia kuvakokonaisuuksia. Törmäsin mukistandiin venemessuilla ja niitä siinä ihmetellessä sattui paikalle myös mukien "isä". Tuotteista tulee aina kiehtovampia kun kuulee niiden tarinan. Mukimiehellä on tavoitteena kuvata kaikki majakat ja saattaa ne kauniiksi kuviksi mukien kylkeen. Mukeilla on myös kova kotimaisuusaste sillä kuvat ovat tietenkin kotimaisia, suunnittelu ja tuotantokin tapahtuu Suomessa. Innostuin mukeista, etenkin niiden mustavalkoisista tai seepiaan vivahtavista versioista, mutta vielä ei mukit lähtenyt mukaan syystä, että olen käynyt vain Isokarin majakalla ja sitä majakkaa ei vielä mukeista löytynyt. Päätin, että ostan mukeja sitä mukaa kun majakoita valloitan. Taitaa olla elämänmittainen projekti ja muutenkin saattaa tulla hivenen kiire, kun meinaavat kuulemma osan majakoista sulkea.

Taidan pohtia vielä mihin mukisarjaan ryhdyn panostamaan, mutta varmaa on että Apollo tarvitsee sarjan majakkamukeja.

5 kommenttia:

 1. Voi ei, nämä ovat menneet minulla ihan ohi messuilla. Harmi, sillä ovat valtavan viehättäviä ja olisin varmasti osatanut jonkin niistä. Saakohan näitä vielä jostain ostaa? Minulla on jo iso kokoelma (kiitos kipparini) niitä Ala carten majakkamukeja. Idea siitä, että näitä voisi kerätä sitä mukaan, missä majakassa on käynyt, oli loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin törmäsin noihin ihan sattumalta, olivat erään ns. "säläkorun" kyljessä hieman jemmassa. Myyjä myi ainakin kesällä Hangossa ja jossain kesätapahtumissa /-kaupungeissa. Ja vaikeaselkoisilta nettisivuilta ( www.kuvamukit.fi ) selvisi, että Kasarminkadun Käsityöläisten Omakaupassa olisi myynnissä. Ja kai nettisivujen kauttakin niitä saa hankittua, en vain keksinyt että miten =D

   Poista
  2. www.majakat.net uudesta verkkokaupasta. Sieltä löytyy myös jälleenmyyjät ja tapahtumat ympäri vuoden, joissa majakkamukit ovat mukana.
   Tässä vielä facebook sivut, joita tykkäämällä saat aina uusimman kuvat ja tapahtumainfot.
   https://www.facebook.com/pages/Majakatnet/1556328287961952?fref=ts

   Käsityöläisten Oma kaupasta muutan kesäkuun lopussa pois.
   Tervetuloa www.majakat.net sivuille ja tapahtumiin, nähdään!

   - vode

   Poista
 2. En ole vielä(kään) käynyt yhdelläkään majakalla, mutta kotoamme löytyy kyllä muutama A la Carten Majakkamuki, majakkahullu kun olen ;)
  Näitä viehättäviä mukeja saattaisin myös haluta vaikkapa venemukeiksi! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan kaikki veneilijät majahulluja? Luulenpa, että on =D
   Tulevan kesän tavoite on valloittaa ainakin yksi majakka. Porvoon majakka (Söderskär) olisi lähimpänä ja ehkä helpoin, mutta tavoite olisi joku ulkosaariston karu majakka. Peukut pystyyn, että toteutuu =)

   Poista