perjantai 9. tammikuuta 2015

AarresaaretJoulupukki toi erinnäisen määrän veneilyyn liittyviä tuotteita, jotka tulen paljastamaan lahja kerrallaan. Yhdestä paketista paljastui koko Apollon miehistölle tarkoitettu Aarresaari-kirja. Tosin täytyy myöntää, että omat sormeni olivat pelissä tässä lahjassa.

Olin törmännyt kyseiseen kirjaan samannimisen facebook-sivuston kautta. Kirja vaikutti jo nettiesittelyn  pohjalta kiehtovalta ja tarkempi tutustuminen kirjakaupassa tuki ostopäätöstä ja kirja kääräistiin pakettiin. Sovimme lahjan saajien kesken, että ahmin kirjan ensin itse ja jatkossa se säilytetään Apollossa, jolloin koko miehistö ja myös vieraat pääsevät tutustumaan kiehtovaan kirjaan.

Vielä en ole lukenut kirjaa ihan kannesta kanteen, mutta selvää on että kirjan tekijä Jarmo Nieminen osaa sekä kirjoittaa että kuvata. Tekstit ovat upeita ja soljuvasti eteneviä. Kirjailija ei ole sortunut junnaamiseen eikä jaarittelevaan paatokselliseen paasaukseen. Tarinoissa kerrotaan se mikä koetaan tarpeelliseksi ja edetään seuraavaan aiheeseen. Tarinat eivät kuitenkaan jää pintapuolisen kevyiksi, vaan huomaat eläväsi ja olevasi mukana tapahtumien keskellä. Jarmon tapa kertoa sanoin ja kuvin kokemansa on minun mieleen. Tarinat vaihtuvat aukeama aukeamalta uusiin ja "jo kuullun" vaaraa ei ole. En meinannut saada kirjoitettua tätä loppuun, sillä uppouduin tarinoihin ja jäin "lukukoukkuun". Suljin kannet, avasin jälleen ja syöksyin tarinoiden syövereihin uudestaan ja uudestaan.    


Kirja käsittelee Helsingin sotilassaarien uskomattoman luonnon vuodenkierron. Kirja alkaa keväästä päättyen talveen tuoden luonnon lisäksi esille muun muassa merta, eläimiä, luonnonilmiöitä, rakennuksia ja historiaa varsin monipuolisin sanakääntein. Teos on täynnä monipuolisia adjektiivejä ja kekseliäitä sanamuotoja. Sanoisin, että loistava ja inspiroiva Vuoden Luontokirjaksi 2014 valittu päiväkirja. Ainoana hakemalla haettuna miinuksena kirjan muoto, joka tosin tukee kuvia ja layouttia, mutta tekee sängyssä lukemisen lähes mahdottomaksi.
Jos vielä ei käynyt selväksi, niin suosittelen ehdottomasti!


Kirjailija itse


Aarresaaret
Jarmo Nieminen
WWF:n Vuoden luontokirja 2014.
http://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512097043/aarresaaret/

Mahtavia luku- ja katselmushetkiä!


ps. Kannattaa tutustua Aarresaaret fb-sivuihin, sillä Jarmo Nieminen julkaisee siellä käsittämättömän upeita kuvia merestä ja luonnosta ja vieläpä lähes reaaliajassa.

5 kommenttia:

 1. Arvaas mitä, meidän Kippari sai kyseisen kirjan isänpäivälahjaksi. En tiedä, kummalle sen oikeastaan enemmän ostin, Kipparille vai itselleni =D. Mutta siis aivan ihana teos ja nauroin ihan kippurassa tuolle tarinalle siitä oravasta. Upeita kuvia ja hyvää kerrontaa, kuten kerroitkin. Kiitos muuten vinkistä fb sivuille, kävin heti tykkäämässä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullakin oli siis "oma lehmä ojassa" lahjaa hankkiessasi =D
   Oravatarina hekotutti minuakin =) Kuvat ja kerrontatyyli maalasi kurren tapahtumat niin elävästi mieleen, että aivan kuin itsekin olisi ollut paikalla. Huikeita tapahtumia on mies kyllä päässyt näkemään ja ihan mahtavaa, että hän jakaa kokemansa ja näkemänsä meille kirjassa ja jatkaa panttaamatta facebookissa. Varmasti tapaamisen arvoinen mies =)

   Poista
 2. Ihanaa! Kiitos Myy todella mielenkiintoisesta kirjaesittelystä! Minulta tällaisen aarteen olemassaolo on mennyt jostain syystä täysin ohitse, vaikka se voitti WWF:n vuoden luontokirjapalkinnonkin viime vuonna! Olen tainnut todellakin olla syvällä opiskelun syövereissä ja kulkenut laput silmillä ;)
  Arvaatkin varmaan jo, että nyt minunkin on saatava tuo itselleni =D
  Ja nyt FB-sivuista tykkäämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehditkö jo hankkia kirjan? Jos et, niin kysäiseppä kirjailijalta, että vieläkö hän myy kirjoja itse. Ainakin joulun alla myi fb-sivuilla ja bonuksena sai vielä kirjailijan nimmarin kirjaan =) Ja jahka olet saanut kirjan käsiisi, niin kerrothan mitä pidit siitä.

   Poista
  2. No enpä ole saanut kirjaa vielä mistään, kun tämä Kotka on niin pieni tuppukylä, eikä täällä ole kuin yksi kirjakauppa ;)
   Täytyykin kysellä fb-sivuilla onnistuuko ostaminen sitä kautta, kiitos sinulle vinkistä! :)

   Poista