maanantai 25. maaliskuuta 2013

Puhtaus on puoliruokaa myös silmälle
Paatti killuu vapaa-aikanansa melko haastavassa paikassa valkoisen, tai ennen niin valkoisen kuomun kannalta. Vieressä Suvilahden hiilivuoret ja suhteellisen liikennöity tie. Kuomuraasu joutuu noen, ilmansaasteiden, pakokaasujen ja lokkien pommittamaksi ja varmaan monen muunkin saastan yliajamaksi. Kuomu on vain pari vuotta vanha ja pintalikaa lukuun ottamatta hyvässä kunnossa. Ehkäpä olisi kannattanut pari kertaa miettiä, että onko se valkoinen se paras valinta... Mutta kun se on puhtaana niin nätti ja sopii paatin habitukseen niin hyvin.

Vasemmassa yläkulmassa kuomun likaisin kohta eli pakokaasun nokeama nurkka. Lupasivat, että tuokin kohta saadaan puhtaaksi.

Viime vuonna pressu pestiin jossain, en edes muista missä. Muistamattomuus taitaa antaa viitteitä siitä ettei pesupaikka ole muistamisen eikä mainitsemisen arvoinen. Pressu likaantui vesillelaskusta asti liian nopeasti ja liian helposti ja sen puhtaanapito oli liian haastavaa. Nyt kokeillaan Nummelassa sijaitsevaa Pressupesulaa. He ainakin vakuuttivat, että heillä tulee puhdasta ja kyllästäminen hoidetaan kunnolla ja kuivaus molemmissa vaiheissa tehdään tasossa lattialämmityksen päällä. Palvelu on tähän mennessä ollut miellyttävää ja pressu vallan haettiin kotoa. Maksu määräytyy kilojen mukaan ja arviolta pressu painaa kolmisen kiloa eli heidän taksoilla huollolle tulee hintaa himpun verran päälle satku. Jää nähtäväksi, että voinko suositella ko. yritystä lämpimästi, mutta tähän mennessä luotto on kova ja fiilis hyvä. Ja vinkkinä muille tietämättömille, että jos teetätte uuden pressun niin se kannattaa viedä vielä erikseen uutena ja puhtaana kyllästettäväksi. Pressut ommellaan isoilla pakoilla (rullissa) olevista, jo tehtaalla kyllästetyistä kankaista. Kyllästys voi jäädä vain kuidun pintaan ja kulua ompeluvaiheessa vähiin, jolloin kuitu on avoin lialle ja homeille. Tässäkin voi olla eri käytäntöjä ja kokemuksia, mutta tällä vinkillä minä ainakin jatkossa etenen tai ainakin tenttaan huolella ompelijalta kankaan suoja-aineet ja muut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti